CTP, despre privatizarea Oltchim: Guvernul Ponta i-a oferit lui DD prilejul de a câștiga capital electoral

ctp
ctp

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, vineri, la România TV, că, în privatizarea combinatului Oltchim, Guvernul Ponta a preferat să-i ofere lui Dan Diaconescu prilejul de a câștiga capital electoral, decât să piardă voturi în favoarea USL, din cauza protestelor muncitorilor de la combinat. "Cu această investiţie, Dan Diaconescu mai recoltează o tranşă de voturi ale prea mulţilor cetăţeni alienaţi mintal şi disperaţi din România", a arătat editorialistul de la Gândul.

Oferta lui Dan Diaconescu de preluare a combinatului vâlcean Oltchim "a venit la intersecţie cu interesul guvernului Ponta", a afirmat Cristian Tudor Popescu, vineri, precizând că o asemenea victorie a patronului OTV nu constituie o surpriză pentru el, întrucât anticipa această fapt încă de când realizatorul TV a cumpărat caietul de sarcini, pentru licitaţie.

Atât USL, cât și Partidul Poporului au de câștigat de pe urma celor întâmplate vineri la licitația pentru Oltchim, a susținut editorialistul. "Dan Diaconescu a venit la intersecţie cu interesul Guvernului Ponta. Guvernul Ponta era înghesuit şi vroia să scape de muncitorii de la Oltchim ieşiţi în stradă şi îi mâncau puncte electorale. În clipa de faţă aceştia vor discuta cu domnul Diaconescu pentru salarii. Socoteala Guvernului Ponta a fost că între a-i lui Dan Diaconescu un prilej de a câştiga capital electoral şi a pierde USL voturi, a ales prima variantă", a precizat CTP.

Potrivit jurnalistului, "Acestă investiţie i se întoarce în capital politic, de amic al poporului, care va da salariile la oameni. Cu ea mai recoltează o tranşă de voturi ale, din păcate, prea mulţilor cetăţeni alienaţi mintal şi disperaţi din România. Şi sunt o realitate. Repet încă o dată pentru Dan Diaconescu şi pentru acoliţii săi, alienat mintal nu înseamna prost", a mai declarat el

Licitația de vineri pentru Oltchim ar putea urma două scenarii: fie banii vor fi plătiți, ceea ce va aduce un plus ”impresionant” de voturi pentru PP-DD, fie  sumă nu va putea fi achitată de patronul OTV, care se va prezenta în fața poporului cu un ”motiv revoltător, scandalos” pentru a explica de ce nu poate plăti.  "Mai întâi să vedem banii aceştia plătiţi de domnul Diaconescu. O soluţie pentru dânsul ar fi să găsească un motiv revoltător, scandalos prezentat poporului, prin care să explice de ce nu poate să platescă cele 203 de milioane de lei, peste 10 zile. Pentru că un audit acolo arată că a fost înşelat, pentru că nu i se dă ceea ce i s-a spus... Poate să gasească o motivaţie de soiul acesta, dar este posibil şi ca banii să fie plătiţi. De ce? Pentru că poate exista o persoană sau un grup de interese economico-financiare, care să facă această investiţie cu caracter electoral. În clipa în care banii aceia sunt plătiţi, numărul de voturi pe care le va câştiga partidul lui Dan Diaconescu va fi impresionant. Cu acest număr de voturi se poate participa şi într-o combinaţie de guvernare şi, oricum, după aceea, cei care investesc banii în domnul Diaconesc şi-i vor scoate cu vârf şi îndesat, folosind acest grup electoral puternic pe care şi-l poate crea partidul lui Dan Diaconescu", a explicat CTP.

Referitor la declarațiile lui Dan Diaconescu, potrivit cărora telefoanele i-au fost ascultate în ultimele zece zile, editorialistul de la Gândul a arătat: ”Nu există nicio dovadă în acest sens. Nu m-ar mira însă să fie aşa, având în vedere că una dintre industriile înfloritoare în situaţia dificilă a economiei româneşti, este cea ascultărilor, după cum s-a putut verifica de atâtea ori şi chiar de curând, în chestiunea referendumului. Aici, activitatea duduie, în industria ascultărilor. De ce nu ar fi ascultat şi domnul Diaconescu? Indiferent dacă a fost ascultat sau nu, este un nou punct în campania de imagine: «iată, sunt prigonit de servicii, ciocoii, prin intermediul serviciilor mă prigonesc, pentru că eu vreau să rămână acest combinat românilor, iar ei vroiau să fie dat, pe nimic, polonezilor»".

CTP consideră că îndoielile premierului Victor Ponta, privind seriozitatea lui Dan Diaconescu în investiția de la Oltchim, sunt firești,: "Domnul Ponta nu avea de ce să aibă în clipa de faţă o reacţie entuziastă la victoria lui Dan Diaconescu. Politic vorbind, el trebuie să se delimiteze de domnul Diaconescu, care are acum acest elefant bolnav, numit Oltchim. E firesc să aibă această reacţie de respingere. În plus domnul Ponta nu se aşteaptă la o eventuală colaborare, la alegeri, cu partidul lui Dan Diaconescu", a conchis Cristian Tudor Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel