CTP, despre arestări: Ne vine să plângem de atâta nedreptate

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat în timpul unei intervenții telefonice directe la Rtv, că noul val de arestări a oamenilor din fotbal reprezintă o dovadă că justiția din România a început să ”spargă tabuuri vechi de decenii.

Întrebat cum comentează declarația uneia dintre persoanele condamnate la închisoare, Jean Pădureanu - care susține că e nevinovat - jurnalistul a spus ironic faptul că ”ar trebui să plângem” în fața unei asemenea nedreptăți. ”Cu toții trebuie să-l credem (pe Jean Pădureanu - n.r) când spune că e nevinovat. Ne vine să plângem când vedem atâta nedreptate,” a comentat sarcastic Cristian Tudor Popescu.

Editoriastul crede că lumea fotbalului e o veritabilă ”mafie,” iar cei care se învârt în ea beneficiază, nemeritat, de imunitate. ”Justiția din România a reușit să spargă anul acesta niște tabuuri vechi de decenii. Detenția lui Adrian Nastase a însemnat prima lovitură dată unui sistem care a funcționat înainted de '89 și care funcționează și acum. O parte e și lumea fotbalului, care a beneficiat de un statut special. O imunitate mai puternică decât cea a parlamentarilor. Oricâte potlogării ar fi comis, erau de-ai noștrii. E 'nea Mitică, e Gică, e 'nea Jean. Toți 'neii' ăștia beneficiau de un soi de simpatie imunitară. Asta a construit în jurul lor un fel de baraj,” spune jurnalistul.

”Sistemul poate să ajungă la pușcărie, ceea ce e extraordinar. Sunt atacate, după părerea mea, structuri înrădăcinate de decenii,” continuă dl. Popescu.

Potrivit editorialistului, fotbalul a profitat de ideea de libertate capitalistă, pentru a se transforma într-o ”mafie.”

Curtea de Apel București a condamnat mai multe persoane din lumea fotbalului românesc la închisoare cu executare în ”Dosarul Transferurilor”: Jean Pădureanu a primit trei ani de închisoare, Cristi Borcea șapte ani, Mihai Stoica patru ani, George Copos cinci ani iar Victor și Giovanni Becali au fost condamnați la șapte respectiv opt ani de detenție. Gigi Nețoiu se numără și el printre cei acuzați. Decizia nu este una definitivă, putând fi atacată în instanță prin recurs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel