Judecătorii Corina Jîjîie şi Iulian Dragomir şi-au depus candidaturile pentru funcţia de preşedinte al Secţiei Penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, vacantă de la începutul lunii august, după expirarea mandatului fostului preşedinte, Anton Pandrea, anunţă CSM.
[caption id="attachment_101914" align="alignleft" width="300" caption="Corina Jîjîie"][/caption] Judecătoarea Corina Jîjîie, care în prezent este delegată în funcţia de preşedinte al Secţiei penale, şi-a început cariera în magistratură în 1980, ca procuror în Târgovişte. Începând cu 1991 şi până în 2001, a activat în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, perioadă în care, timp de cinci ani, a ocupat funcţia de procuror-şef al Secţiei de urmărire penală a acestei unităţi.
Începând cu data de 14 ianuarie, Jîjîie a fost numită judecător la instanţa supremă. Corina Jîjîie este judecătorul care a decis, în aprilie 2010, arestarea preventivă a fostului judecător Florin Costiniu şi a oamenilor de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic.
La rândul său, judecătorul Iulian Dragomir şi-a început cariera în 1991, la Judecătoria Sectorului 3 din Bucureşti, iar în 1997 a fost promovat la Tribunalul Bucureşti, pentru ca în 1999 să obţină dragul de judecător de Curte de Apel. Între 2001 şi 2004 a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Tribunalului Bucureşti, iar între 2004 şi 2007 a fost vicepreşedinte al Curţii de Apel Bucureşti.
Între 2004 şi 2006, Dragomir a fost detaşat la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. Începând cu 1 iulie 2007, şi-a desfăşurat activitatea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Iulian Dragomir a decis, pe 25 mai, arestarea preventivă a fostului secretar general al MAI, Laurenţiu Mironescu, precum şi a altor 28 de persoane, implicate în cazul corupţiei din Portul Constanţa Sud Agigea.
Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii va analiza pe 6 decembrie candidaturile celor doi judecători. În conformitate cu prevederile Legii 303/2004, privind statutul magistratului, preşedinţii secţiilor ÎCCJ sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru un mandat de trei ani care poate fi reînnoit o singură dată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu