Corina Jîjîie şi Iulian Dragomir, în cărți pentru funcţia de preşedinte al Secţiei Penale a ÎCCJ

jijie
jijie

Judecătorii Corina Jîjîie şi Iulian Dragomir şi-au depus candidaturile pentru funcţia de preşedinte al Secţiei Penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, vacantă de la începutul lunii august, după expirarea mandatului fostului preşedinte, Anton Pandrea, anunţă CSM.

[caption id="attachment_101914" align="alignleft" width="300" caption="Corina Jîjîie"][/caption] Judecătoarea Corina Jîjîie, care în prezent este delegată în funcţia de preşedinte al Secţiei penale, şi-a început cariera în magistratură în 1980, ca procuror în Târgovişte. Începând cu 1991 şi până în 2001, a activat în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, perioadă în care, timp de cinci ani, a ocupat funcţia de procuror-şef al Secţiei de urmărire penală a acestei unităţi.

Începând cu data de 14 ianuarie, Jîjîie a fost numită judecător la instanţa supremă. Corina Jîjîie este judecătorul care a decis, în aprilie 2010, arestarea preventivă a fostului judecător Florin Costiniu şi a oamenilor de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic.

La rândul său, judecătorul Iulian Dragomir şi-a început cariera în 1991, la Judecătoria Sectorului 3 din Bucureşti, iar în 1997 a fost promovat la Tribunalul Bucureşti, pentru ca în 1999 să obţină dragul de judecător de Curte de Apel. Între 2001 şi 2004 a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Tribunalului Bucureşti, iar între 2004 şi 2007 a fost vicepreşedinte al Curţii de Apel Bucureşti.

Între 2004 şi 2006, Dragomir a fost detaşat la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. Începând cu 1 iulie 2007, şi-a desfăşurat activitatea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Iulian Dragomir a decis, pe 25 mai, arestarea preventivă a fostului secretar general al MAI, Laurenţiu Mironescu, precum şi a altor 28 de persoane, implicate în cazul corupţiei din Portul Constanţa Sud Agigea.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii va analiza pe 6 decembrie candidaturile celor doi judecători. În conformitate cu prevederile Legii 303/2004, privind statutul magistratului, preşedinţii secţiilor ÎCCJ sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru un mandat de trei ani care poate fi reînnoit o singură dată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel