Comicul Mircea Crișan a murit la 89 de ani - VIDEO

mircea crisan
mircea crisan

Mircea Crișan a fost comicul numărul 1 al României, dar a ales să rămână în Occident, după un turneu la Paris cu Teatrul Tănase, fuga lui fiind considerată o adevărată bombă a anului. După acest gest,  Mircea Crișan a fost interzis în țară, dar publicul îl putea auzi săptămânal la Europa liberă. Mircea Crișan a murit pe 22 noiembrie, în Germania, la vârsta de 89 de ani. Stelian Tănase a anunțat dispariția comicului pe blog.

"Un mesaj din Germania mă anunță că MIRCEA CRIȘAN a murit vineri 22.11.2013 la vîrsta 89 de ani. Inmormîntarea va avea loc măine, miercuri, 27.11.2013, la ora 11, la cimitirul evreiesc din Dusseldorf. Fie-i amintirea binecuvantată", scrie Stelian Tănase.

 "Pe Mircea Crișan (n. Mauriciu Kraus la 8 august 1924) mi-l amintesc ca entertainer, un actor care apărea pe scenă și smulgea hohote de ris. Chiar o facea cu scheiurile lui pe care adesee le scria singur. A plecat cind eu eram prea mic ca să mi-l amintesc, după un turneu la Paris cu un spectacol cu teatrul Tanase unde era cap de afis. Vestea că a rămas in Occident a fost bomba anului. Toată lumea nu vorbea decît despre asta. Era foarte iubit. Era ușor de recunoscut, avea un umor înascut. Semana fizic și ca umor cu comicul american Zero Mostel. Un grăsan simpatic, care spunea continuu glume. A fost celebrisim in România pină cind nu s-a mai întors in 1967. Dată de la care a fost interzis .

 Citeva date sumare. A studiat la Conservatorul de Artă Dramatică, clasa Maria Filotti (1944-1946). A debutat la 19 ani Teatrul Barașeum. A fost comicul nr 1 al României în anii 50-60".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel