Cine este maiorul Gogu, de la Serviciul Secret al Jandarmeriei, demis în urma paradei de Ziua Națională

Ascensiunea și acțiunile ofițerului Claudiu Gogu de la Jandarmerie au captat atenția presei în ultimul an. De la bucătar, acesta a ajuns în circa zece ani șelui unei direcții strategice din cadrul Jandarmeriei Române. Maiorul Gogu a fost protagonistul mai multor incidente, culminând cu acțiunea de  la Arcul de Triumf de Ziua Națională care i-a adus și suspendarea din funcție.

Maiorul Claudiu Gogu a fost, în sfârșit, demis  de către ministrul de Interne. Incidentele care au avut loc de Ziua Naţională a României a fost picătura care a umplut paharul în ceea ce priveşte activitatea a maiorului Gogu în fruntea Serviciului cercetare-documentare din cadrul Direcţiei Cercetare documentare şi combaterea faptelor antisociale, din cadrul Jandarmeriei Române. Adică, serviciul secret al Jandarmeriei Române.

Astfel, “În urma aspectelor semnalate de către o parte a mass-media, în legătură cu modul de îndeplinire a misiunilor de asigurare a ordinii şi liniştii publice, de către anumite efective ale Jandarmeriei, cu ocazia zilei de 1 decembrie - Ziua Naţională a României, la nivelul instituţiei noastre a fost demarată o verificare internă, referitoare la modul de acţiune a personalului implicat, în urma căreia, au fost luate următoarele măsuri: atenţionarea domnului general de brigadă dr. Eugen Meran, directorul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti; - schimbarea din funcţie a domnului maior Claudiu Gogu, şef serviciu în cadrul aceleiaşi structuri”, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Române.

 Maiorul Gogu a intrat în vizorul presei, după ce,    la protestele din iarnă împotriva guvernului Boc și a președintelui Traian Băsescu,  mai mulţi manifestanţi, printre care și jurnaliști,  au fost săltaţi, bătuţi şI aruncaţi de jandarmi în secţiile de poliţie fără vreo justificare, doar pentru a-i asigura liniştea locatarului de la Cotroceni.

 La scurt timp după incidentele din 13 ianuarie de la Universitate, Claudiu Gogu a fost surprins de reporterii televiziunilor intrând în sediul PDL, de pe strada Modrogan. Ce căuta un ofițer din cadrul unui serviciu secret al Jandarmeriei la sediul unui partid, aflat la acea vreme la putere, ne-a lămurit chiar maiorul Gogu.

El a declarat la România TV că a fost acolo pentru a media o întâlnire între liderii pedelişti şi reprezentanţii Asociaţiei de Revoluţionari "21 Decembrie", asociaţie care solicitase pichetarea sediului democrat-liberalilor.

 Potrivit lui Gogu, astfel de medieri sunt în sarcinile sale de serviciu, întrucât el face parte din comisia care aprobă mitinguri şi adunări în Bucureşti.

Surse din cadrul Jandarmeriei au declarat pentru Jurnalul National că maiorul Claudiu Gogua avut o ascensiune fulminantă, în zece ani trecând de la statutul de bucătar la cel de şef al unei direcţii strategice. Alte surse susţin că, maiorul Gogu a fost uns pe poziţie de către generalul Eugen Meran, şeful Jandarmeriei Bucureşti, care la rândul său a fost numit în funcţie sub guvernul Boc. Incidentele cu “acoperiţii” de la protestele antiprezidenţiale i-au adus şi generalului o atenţionare semnată de ministrul Mircea Duşa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel