Cât costă un loc în căminele din Bucureşti, pe piaţa neagră

Debutul noului an universitar creează de fiecare dată febra locurilor în cămine. Cei care au prins un loc se simt ca şi cum ar fi câştigat la loz în plic, dar cei care au rămas pe dinafară ajung să plătească bani grei pentru un pat într-un cămin. Preţurile variază în funcţie de locaţie şi de condiţii. La mare preţ sunt cele de la Medicină unde un loc acunge şi la 700 de euro, iar o cameră bate lejer către 1200 de euro.

Cele mai căutate locuri în cămin sunt cele din Grozăveşti, în camerele de două persoane. Locurile de aici sunt la mare preţ, iar un pat variază între 400 şi 500 de euro, iar o cameră întreagă pentru două persoane poate trece de 1000 de euro. Condiţiile sunt bune, pentru că întreg campusul a fost renovat în urmă cu câţiva ani. Preţurile mai scad cu cât căminele sunt mai slab dotate şi ajung la 300 de euro.

La fel de căutate sunt şi căminele din complexul Leu, care momentan este în renovare, dar când va fi repus în funcţiune, locurile aici probabil că vor fi la mare căutare. Deocamdată preţul în zonă nu este cunoscut, dar din experienţa anilor trecuţi sigur vor ajunge la 500 de euro locul.

Cel mai slab cotate sunt căminele din Agronomie, unde condiţiile sunt mai proaste, iar în camere stau chiar şi câte 6 oameni.

De ce se preferă locurile în cămin, în dauna unei chirii?

Studenţii preferă să plătească o sumă mai mare la înceut pentru a-şi asigura un loc, pentru care apoi vor plăti doar 50 de euro lunar. În cazul unui loc în chirie locul poate ajunge şi o sută de euro de persoană, într-un apartament de două camere în care locuiesc 4 oameni. În plus se mai adaugă întreţinere şi alte cheltuieli, iar în final totalul cheluielilor poate trece de 200 de euro.

Pentru o garsonieră, un student ar fi plătit minimum 170 de euro, la care se adaugă întreţinerea - în medie 150 de lei pe lună. În afară de acestea, un student mai trebuie să plătească, dacă stă în chirie, curentul electric şi internetul, care ajung până la 100-150 de lei pe lună.

Aşadar, afacerea este una convenabilă. Dacă ar sta în chirie nouă luni, excluzând perioada vacanţei de vară, un student ar trebui să plătească în total minimum 9.000 de lei. În schimb, dacă şi-ar cumpăra locul de la cămin, cheltuielile lui s-ar reduce la puţin peste 3.400 de lei pe an.

Nici la căminele private nu este o mare afacere. Deşi aici condiţiile sunt mai bune decât la cele de stat, preţurile sunt mult mai mari şi parcă nici viaţa de student nu mai e tot aceeaşi. Unii studenţi preferă haosul din Grozăveşti, în locul liniştii din căminele private, chiar dacă ar avea bani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel