Cartelele de acces la metrou pot fi plătite și prin SMS

cartela_sms_metrou
cartela_sms_metrou

Clienții rețelelor Orange și Vodafone au posibilitatea, începând din luna aprilie, să-și plătească călătoria cu metroul bucureștean și prin transmiterea unui SMS la numărul 1700. Călătorii pot opta pentru cumpărarea unei singure călătorii, dar și pentru două sau 10 călătorii, confirmarea plății făcându-se imediat, tot prin SMS, potrivit unui comunicat al Metrorex.

Prețul unei călătorii este de 0,50 euro, pentru două, 0,90 euro, iar pentru 10 călătorii este de 3,25 de euro, tarifele fiind exprimate fără TVA.

Pentru două călătorii, se va trimite textul 2C prin SMS la 1700, în timp ce pentru 10 călătorii textul care va transmis la același număr este 10C.

"Accesul în staţie se va face prin apelarea gratuită a numărului 1700 şi apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate în staţiile de metrou, în zona de acces peron. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind în timp real dacă în contul clientului există călătorii valide şi permiţând accesul către peron. Mai multe detalii sunt disponibile prin apel la 1826, tarif normal în rețelele Orange și Vodafone", potrivit sursei citate.

Metrorex mai precizează că "Începând cu luna aprilie, Bucureştiul se alătură capitalelor lumii unde poţi să foloseşti telefonul mobil ca să-ţi plăteşti călătoriile şi accesul la metrou", adăugând că noul sistem de acces în staţiile de metrou a fost testat anul trecut, fiind considerat fiabil după procesarea a peste 10.000 de validări în cele şapte staţii pilot.

Potrivit sursei citate, "serviciul de achiziţionare a titlurilor de călătorie folosind telefonul mobil se bazează pe tehnologia Data-Over-Voice, serviciu unic în lume, iar Metrorex este singurul beneficiar al acestei tehnologii. Utilizând canalul de voce al telefonului mobil al clientului, Data-Over-Voice asigură transferul mesajelor de tranzacţie online, extrem de sigur, eficient, wireless între punctul de vânzare (Terminal 2pay) şi Centrul de Procesare 2pay pentru aprobări de plată sau alte tranzacţii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel