Cablu submarin transatlantic. Parteneriat Orange - Google

Parteneriat între Orange şi Google pentru realizarea cablului submarin care va conecta Franţa de SUA

Compania franceză de telecomunicaţii Orange a anunţat vineri că a încheiat un parteneriat cu gigantul american Google pentru implementarea proiectului Dunant - cablul submarin transatlantic care va conecta Franţa de Statele Unite, transmite Reuters.

Anunţat în iulie de Google, Dunant va fi primul cablu submarin care va lega Franţa de SUA din ultimii peste 15 ani şi reprezintă un răspuns la creşterea rapidă a cererii pentru conectivitate de-a lungul Atlanticului. 'Datorită acestui parteneriat, Orange se va afla într-o poziţie mai solidă pentru a sprijini dezvoltarea proiectului Dunant, care va fi în beneficiul consumatorilor şi companiilor din Europa şi America', se arată în comunicatul operatorului francez de telecomunicaţii.

Inaungurare în 2020

Cablul de 6.600 de kilometri ar urma să fie inaugurat în 2020 şi Orange trebuie să construiască şi să opereze staţiile de coastă şi va furniza legăturile terestre. Reţeaua de cablu ar trebui să intre în linie dreaptă în 2020, iar Orange anunţă că va construi şi opera staţiile de coastă şi va furniza legăturile de la sol.

Dunant face parte dintr-o serie de proiecte de investiţii în infrastructură ale Google, care includ şi proiectul Curie, primul cablu intercontinental privat care leagă Chile de Los Angeles. Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent în 209 de ţări şi are un portofoliu de 247 de milioane de clienţi, dintre care 185 de milioane abonaţi la serviciile de telefonie mobilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel