Bucureștenii din Sectorul 1 vor PLĂTI gunoiul

Bucureștenii vor plăti gunoiul / Foto: pixabay
Bucureștenii vor plăti gunoiul / Foto: pixabay

Bucureștenii din Sectorul 1 ar urma să plătească gunoiul.

Gunoiul ar putea fi plătit de către bucureștenii din Sectorul 1. Această decizie ar fi fost luată în ședința de vineri a Consiliului Local din Banu Manta. Astfel, ar fi fost adoptat un proiect de hotărâre prin care se schimbă Regulamentul și Contractul-cadru de salubrizare al Sectorului 1, scrie Radio București.

VEZI ȘI: Sebastian Burduja anunţă "noi munţi de gunoaie pe străzi", după ce Clotilde Armand a acuzat PNL că este de partea Romprest

Proiectul a fost în dezbatere publică, la începutul anului, și a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară pe care consilierii locali au primit-o cu cinci minute înainte de debutul ședinței. Este vorba despre aprobarea contractului de prestare a serviciului de salubrizare în Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti. Potrivit Hotărârii adoptate de către consilierii locali, vineri, serviciul de salubritate va reveni la forma contractuală de dinaintea anului 2008, când edilul Andrei Chiliman a scos taxa de gunoi și a introdus „gratuitatea” serviciului de salubrizare pentru gospodăriile individuale și asociațiile de proprietari.

VEZI ȘI: Scandal Clotilde Armand. Ioana Constantin (PMP): Inconștiență și lipsă de înțelegere de management!

Cum va fi stabilită taxa

Prin urmare,  acum, indiferent că locuiesc la case sau la bloc, cetățenii vor începe să plătească gunoiul. Cât privește suma pe care va trebui să o plătească fiecare bucureștean, aceste tarife urmează a fi stabilite printr-o viitoare hotărâre de Consiliu Local și va fi stabilită în funcție de numărul de membri din gospodărie. 

Reamintim că scandalul gunoiului a luat naștere după ce Clotilde  Armand nu s-a înțeles cu cei de la Romprest. Primarul Sectorului 1 a fost acuzată în repetate rânduri de faptul că ar comunica defectuos și că nu rezolvă această problemă în interesul românilor.

VEZI ȘI: Clotilde Armand, către un consilier local: ”Aştept să vă maturaţi politic!”

Reamintim că în acest weekend imagini de groază au fost surprinse în parcurile din Chișinău. Mormane de gunoaie, iarba netunsă și plină de căpușe, asta au descoperit bucureștenii. Galeria foto o vezi AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel