Băsescu: Aflasem de două luni de problemele de la Finanţe, anticipez mişcări şi mai consistente în perioada următoare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Pro TV, că ştia de două luni de problema stimulentelor din Ministerul de Finanţe, dar că şefii acestei instituţii au preferat să menţină „sistemul clentelar”.

Băsescu a precizat că fostul ministru al Finanţelor, Gheorghe Pogea i-a ascuns premierului existenţa sistemului de acordare a stimulentelor, menţionând că Emil Boc a aflat de acesta o dată cu protestele de la Finanţe. "Boc a aflat acum, o dată cu scandalul, iar eu am aflat cu vreo două luni înainte de acest lucru şi l-am avertizat pe ministrul de Finanţe să nu mai facă plăţi nediscriminatorii în aşa-zisul sistem de stimulente şi să introducă criteriul de performanţă. N-a făcut-o", a spus Băsescu.

Băsescu: anticipez miscări şi mai consistente în următoarea perioadă

Preşedintele a spus că angajaţii ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi cei ai ministerului de Finanţe, sunt în stradă din cauza rezistenţei sistemului la reformă. "Este rezistenţa sistemului de stat la reformă. Am anticipat-o. Anticipez mişcări şi mai consistente în perioada următoare. Obligaţia mea şi a Guvernului este să reformăm statul", a declarat statului.

Băsescu: Garda Financiară ar trebui să treacă la M.A.I.

Preşedintele Băsescu a anunţat că va avea astăzi o întâlnire cu primul ministru pentru a analiza situaţia de la Ministerul de Finanţe şi că aceste proteste i-au atras atenţia asupra unui lucru care trebuie discutat: trecerea Gărzii Financiare în subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor.

„Trebuie să revenim la continuarea reformei statului. Mişcarea de la Ministerul de Finanţe mi-a atras atenţia asupra unui lucru. Ce caută Garda Financiară la Ministerul de Finanţe când ea are sarcina să urmărească acte criminale? Ar trebui să treacă la Ministerul de Interne. De ce nu dăm la executorii judecătoreşti recuperarea creanţelor? Vă asigur că va fi mult mai eficient şi nu prea am auzit de corupţie la executorii judecătoreşti. Unui executor judecătoresc îi spui: ai 10% din recuperări. Vă asigur că va fi mult mai eficient”, a spus Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel