Avioanele F16, probleme la motoare. Armata Română, reacţie oficială

Sursa: Unsplash
Sursa: Unsplash

Armata Română a fost informată de posibilitatea unor probleme la motoarele avioanelor F16, după ce Belgia a decis să le ţină la sol până la rezolvarea defecţiunilor. 

Belgia a luat această decizie după ce mai multe componente ale motoarelor acestor avioane au luat foc în timpul zborului. Toate ţările în dotarea cărora se află aceste avioane au fost informate de defecţiune. 

„Concomitent cu ancheta, toți partenerii Forțelor Aeriene Europene Participante (o comunitate a țărilor europene care au F-16 în dotare) și constructorii au fost informați. Constructorul motorului Pratt &Whitney, producătorul de avioane Lockheed Martin și US Air force au indicat, pe baza acestor informații, că ar trebui luate imediat măsuri corective asupra motoarelor afectate, O anchetă este în desfășurare pentru a stabili dacă și alte țări au întâlnit aceeași problemă”, a informat aviația militară belgiană. 

Armata Română a fost informată 

 

Colonelul Ionuț Neamu, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Române (FAR), a declarat pentru Digi24.ro că FAR a fost informată de problema apărută la avioanele F-16 din Belgia dar că ea nu a fost identificată și la aparatele românești.

Astfel, avioanele F16 din dotarea Armatei Române zboară în continuare fără probleme. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel