Atentat asupra unui autocar cu fotbaliști. Cel puțin 5 morți

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un autocar cu fotbaliști a fost ținta unui atentat produs în această seară. Cinci persoane și-au pierdut viața. 

Un dispozitiv exploziv amplasat sub un autocar ce transporta jucători de fotbal în oraşul-port somalez Kismayo a ucis vineri cel puţin cinci dintre aceştia, a anunţat poliţia, potrivit Reuters, scrie Agerpres. 

Avem confirmaţi cinci morţi şi peste 12 răniţi şi câţiva jucători încă sunt dispăruţi, a declarat un ofiţer din cadrul poliţiei locale.

Încă nu este clar cine se află în spatele atacului, dar preşedintele Somaliei, Mohamed Abdullahi Mohamed, a pus atentatul pe seama insurgenţilor din gruparea al-Shabaab, conectată reţelei teroriste al-Qaida.

Militanţii grupării al-Shabaab încearcă să înlăture guvernul central somalez şi desfăşoară de mai mulţi ani operaţiuni teroriste şi percep taxe pe comerţ, într-o campanie al cărei obiectiv este să introducă în Somalia legea islamică.

Atentat la Bagdad. Premierul irakian a anunţat arestarea celor responsabili

Responsabilii pentru atentatul sinucigaş care a ucis luni 30 de persoane într-o piaţă populară din Bagdad, revendicat de organizaţia Stat Islamic, au fost arestaţi, a anunţat sâmbătă pe Twitter premierul irakian Mustafa al-Kazimi, mai scrie Agerpres. 

I-am arestat pe toţi membrii celulei teroriste laşe care a planificat şi a comis atacul în piaţa al-Woheilat din Sadr City, o imensă suburbie populară şiită la est de capitală, şi vor fi aduşi astăzi în faţa justiţiei şi a poporului, a declarat Kazimi, citat de AFP.

O sursă din cadrul ministerului de interne a declarat că se aşteaptă ca suspecţii, al căror număr nu a fost precizat, să facă "mărturisiri" televizate în zilele următoare, o metodă folosită în Irak în cazuri penale majore.

Atentatul cu bombă a avut loc luni seara târziu într-o piaţă populară din Sadr City, unde o mare mulţime de oameni făceau cumpărături în ajunul Eid al-Adha, cea mai importantă sărbătoare musulmană. Un atentator sinucigaş cu bombă şi-a detonat centura explozivă, omorând 30 de persoane, majoritatea femei şi copii, şi rănind peste 50, potrivit ultimului bilanţ oficial.                       

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel