Andrei Alexandru, fostul consilier al lui Nicolae Văcăroiu, a colaborat cu Securitatea

andrei alexandru - adevarul
andrei alexandru - adevarul

Andrei Alexandru a pierdut procesul cu CNSAS la ÎCCJ, care a decis vineri, definitiv şi irevocabil, desfiinţarea deciziei Curţii de Apel, ce dăduse câştig de cauză fostului consilier al lui Nicolae Văcăroiu, şi revenirea la verdictul iniţial, de colaborator al fostei Securităţi.

www.dcnews.ro

Alexandru a câştigat, în iunie 2010, procesul pe care îl avea cu CNSAS la Curtea de Apel, însă Consiliul a făcut recurs la ÎCCJ. "În timp ce Curtea de Apel nu a luat în considerare ceea ce susţinea CNSAS, că aş fi dat note informative în perioada în care am făcut armata, ÎCCJ a considerat că existe probe în acest sens, deşi nici măcar CNSAS nu avea dovezi", a declarat, pentru NewsIn, fostul consilier al lui Nicolae Văcăroiu.

Andrei Alexandru a afirmat că se va adresa CSM pentru a lămuri cum poate fi cineva condamnat pe baza unor "probe care nu există", urmând să se adreseze şi CEDO. Fostul consilier al lui Nicolae Văcăroiu a mai amintit că, în 2007, iniţial în Colegiu votul a fost de patru la patru, dar apoi, "în mod neprocedural", s-a făcut un nou tur de vot şi a fost declarat colaborator cu un scor de cinci la trei.

Alexandru a contestat în instanţă verdictul CNSAS, acuzând Consiliul că a refuzat să rectifice nişte date aflate în dosarul în care a primit verdict de colaborare cu Securitatea. În acţiunea depusă la Curtea de Apel Bucureşti, Andrei Alexandru a susţinut că dosarul său conţine date inexacte şi a apreciat că refuzul CNSAS, de a rectifica respectivele informaţii, este făcut cu rea credinţă, motiv pentru care a cerut şi despăgubiri în valoare de 200.000 de lei.

Astfel, Andrei Alexandru a susţinut că a devenit membru de partid în 1977 şi nu în 1984, aşa cum ar fi reţinut CNSAS în dosarul de colaborare cu Securitatea. "La data de 24 mai 1984 s-a aprobat încetarea legăturii cu informatorul <>, deoarece informatorul a devenit membru de partid", se arată în acţiunea lui Andrei Alexandru, care a invocat informaţii din dosarul CNSAS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel