Ambasadorul SUA salută efortul României în lupta anticorupţie

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), alături de General Dynamics, General Dynamics European Land Systems – Mowag și TRACE International, organizează în perioada 7-8 martie 2017, la CCIR Business Center, cel mai complex workshop dedicat celor mai bune practici anticorupție din SUA, ajustate la nevoile comunității de afaceri din România - Business without Corruption. România duce o luptă din ce în ce mai credibilă împotriva corupției, a susţinut Hans Klemm, ambasadorul SUA la București.

Proiectul,  lansat de CCIR cu peste un an în urmă, se desfășoară cu susținerea Ambasadei SUA în România. „Asigurarea unui mediu de afaceri fără corupție constituie premisa necesară pentru o mai puternică implicare economică în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și SUA. Intenția noastră este de a promova, în cadrul comunității de afaceri, o cultură bazată pe refuzul oricărei forme de corupție. Suntem astfel angajați într-un efort continuu de combatere și control al fenomenului corupției, pentru că înțelegem efectele devastatatoare pe care le are inclusiv asupra competitivității și antreprenoriatului", a declarat, în deschiderea evenimentului, dl. Mihai Daraban, președintele CCIR.

În context, președintele Camerei de Comerț a României a amintit câteva dintre documentele strategice adoptate de CCIR în acest scop: Codul pentru Etică și Integritate, care a stabilit regulile, principiile și valorile la care au aderat Camerele de Comerț și Industrie din România, Declarația de Integritate, prin care CCIR a afirmat adeziunea la principiile, valorile și obiectivele Strategiei Naționale Anti-Corupție 2016 - 2020. „Condamnăm toate tipurile de corupție; subliniez angajamentul nostru în ceea ce privește cooperarea instituțională pentru consolidarea cadrului legislativ de combatere a corupției", a punctat dl. Mihai Daraban.

 Ambasadorul SUA a subliniat rolul pe care îl are România în asigurarea securităţii în zonă.

„Merită subliniată, de asemenea, investiţia României în securitatea internaţională, atât aici, în regiunea Mării Negre, cât şi pe câmpuri de luptă aflate la mare distanţă. Recunoaştem şi creşterea economică puternică de care se bucură România în prezent. Însă contribuţia României în ce priveşte lupta sa împotriva corupţiei a fost cu adevărat benefică parteneriatului nostru strategic şi l-a consolidat. Ea este recunoscută în Statele Unite, în capitalele ţărilor membre UE şi încurajez ferm România să continue lupta împotriva corupţiei", a spus  Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.
Conform unui studiu al Departamentului de Stat al SUA, corupția conduce la creșterea costurilor în afaceri în medie cu 20%, dar și a riscurilor, a subliniat Ambasadorul american.

Diplomatul a mai arătat că, în urmă cu 40 de ani, Congresul Statelor Unite a adoptat Legea privind practicile de corupție în străinătate (Foreign Corrupt Practices Act), care interzice companiilor americane să plătească sau să promită că vor plăti demnitari străini, partide politice străine sau alte persoane sau candidați la funcții în schimbul influențării acțiunilor unui demnitar străin în exercitarea atribuțiilor sale.

Potrivit statisticilor, în România există 7.129 de societăți americane, cu un capital subscris  800 de milioane de euro, 1,6 miliarde de euro investiții directe americane și 1,7 miliarde de euro schimburi comerciale între cele două țări.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel