”Am dat foc unor papuci de spital”. Mărturii din avionul groazei

avion
avion

Doctorul Valentin Calu, de la spitalul Elias, a povestit colegilor cum a supraviețuit accidentului de avion din Apuseni.

Directorul spitalului, dr. Daniela Safta, a primit primul telefon de la medic, la ora 16,34.

”Am aflat că supraviețuitorii erau răspândiți pe o zonă mai întinsă și nu puteau comunica între ei, a spus dr. Safta. M-a sunat chiar Valentin Calu, medic chirurg, cadru didactic universitar, care merge pe viața lui, pe sănătatea lui să recolteze organe pentru transplant. Am mai vorbit de câteva ori la telefon, până la ora 17,08, când s-a întrerupt legătura.

Acum, că a fost salvat, m-a sunat pe telefonul unui cadru medical din ambulanță. Mi-a spus că nu are probleme, e doar... tăvălit, după accident. Când a sunat prima dată, din cauza șocului, nu-și dădea seama dacă e în regulă, dacă nu are afectări interne, a stat așa câteva minute, în șoc, imobilizat. Când a văzut că poate merge, că nu e afectat locomotorul, s-a îndepărtat de epava avionului. Avea cu el un rucsac, în care ținea o pereche de papuci de spital, un after shave, alte lucruri personale. Le-a dat foc, așa mi-a spus când l-am întrebat cum a supraviețuit frigului. Mi-a mai spus că era o ceață foarte densă. A fost salvat de săteni, care i-au dus în spate peste un kilometru. Ca în epoca de piatră. Mă cutremur când mă gândesc că România este încă în epoca de piatră, din acest punct de vedere”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel