Adrian Neacșu: "Nu puneți botniță presei!" Ce spune Renate Weber

Adrian Toni Neacșu a publicat, pe contul de Facebook, un link cu titlul "Nu puneți botniță presei!". Judecătorul a lansat petiția cu acest nume alături de mesajele "Spuneți NU incriminării insultei și calomniei! Spuneți NU incriminării penale a libertății de exprimare! Spuneți NU limitării libertații presei!". 

În urmă cu câteva zile, judecătorul Toni Neacșu a spus că decizia CCR de a pedepsi penal insulta și calomnia este ”o fumigenă”. În motivarea petiției judecătorul Neacșu mai scrie "Delictul de calomnie poate fi incriminat în societatea actuală doar printr-un reflex de tip totalitar". 

Petiția a fost publicată încă de pe 1 mai. Până în prezent a fost semnată doar de 290 de persoane.

Cei care au semnat petiția au arătat prin comentariile lor că reintroducerea insultei și calomniei în Codul penal amintește de comunism: "Dacă presa nu mai are voie să vorbească, eu voi mai avea? Sau tu?", "Jos dictatura!", "Jos comunismul!", "Fără presa liberă nu există democrație și sunt încălcate drepturile omului", "O astfel de lege ar da naștere la multe abuzuri", "CCR face exact ce-i dictează Băsescu! Să le fie rușine "înalților magistrați" care au votat așa năzbâtie! (ce-am scris este calomnie, pot face închisoare?)".

Renate Weber: În PE o să le fac eu "reclamă"

Petiția a fost semnată și de Renate Weber, deputată PNL în PE, care scrie: "Apărarea demnității persoanei prin sancțiuni penale este o idee la care societățile democratice din Europa au renunțat de vreo 30 de ani, așa cum a decis și CEDO în nenumărate cauze. Mă îngrijorează profund unanimitatea cu care Curtea Constituțională a hotărât că insulta trebuie pedepsită penal. Judecătorii CCR au auzit de posibilitatea rezolvării cauzelor care privesc insulta sau calomnia pe cale civilă? Și-au propus să trimită decizia lor și la Comisia Europeană sau la Comisia de la Veneția, ca să le arate cum fac ei legea în România? La Parlamentul European o să am eu grija să le fac reclamă!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel