UPDATE. A fost arestat suspectul atacului armat de la New York. Primarul orașului: „L-am prins!”/ (VIDEO)

New York
New York

Poliția din New York l-a arestat pe suspectul atacului armat.

UPDATE. 21:45- Primarul orașului New York, Eric Adams, a deschis o conferință de presă după reținerea suspectului care a tras focuri de armă în metroul din Brooklyn, Frank James. Acesta le-a transmis newyorkezilor: „l-am prins”.

„Colegii mei new-yorkezi, l-am prins! L-am prins! Nu pot să le mulțumesc suficient bărbaților și femeilor din cadrul Departamentului de Poliție din New York, precum și agenților federali, poliției noastre de stat și primilor respondenți – de la operatorii 911 până la diverse profesii de stat și medicale. L-am prins!”, a spus Adams.

Adams, care a fost testat pozitiv pentru Covid-19 în weekend, a apărut prin intermediul unei adresări video, miercuri după-amiază.

Știrea inițială:

Bărbatul în vârstă de 62 de ani, suspectat că a împușcat 10 persoane într-un tren de metrou din Brooklyn, marți, a fost arestat de ofițerii de patrulare în cartierul East Village din New York, miercuri după-amiază, au declarat trei oficiali pentru CNN.

Frank James, pe care poliția l-a descris inițial drept o „persoană de interes”, a fost declarat suspect miercuri, după ce anchetatorii au stabilit că el este cel care a cumpărat arma recuperată de la fața locului.

James este suspectat că a declanșat grenade cu fumigene și a tras cu o armă de 33 de ori într-un tren aglomerat de metrou care se îndrepta spre stația 36th Street din cartierul Sunset Park din Brooklyn. 

Atacul a lăsat în urmă 29 de persoane rănite, inclusiv 10 care au fost împușcați, deși niciuna dintre răni nu pare să pună viața în pericol cuiva, au spus oficialii. Cinci dintre victime erau tineri care făceau naveta la școală, a spus guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul.

Motivul împușcăturilor nu este încă cunoscut. Atacul nu este investigat ca un act de terorism, dar autoritățile nu au exclus nimic, a declarat comisarul NYPD Keechant Sewell.

Orașul a emis o alertă de urgență locuitorilor miercuri, spunând că James este „căutat” și cerând publicului mai multe direcții.

„Vom prinde această persoană”, a spus primarul Eric Adams la CNN, miercuri. „O să-l aducem în fața justiției și îl vom face responsabil pentru acest act oribil asupra oamenilor nevinovați care folosesc sistemul nostru de metrou”.

Comisarul de poliție al orașului New York, Keechant L. Sewell, și alți oficiali vor oferi în curând o actualizare cu privire la ancheta privind împușcăturile din metroul din Brooklyn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel