Varoufakis aruncă bomba! Ce spune despre situația Greciei

Fostul ministru elen de Finanţe, Yanis Varoufakis, consideră că noul plan de asistenţă financiară stabilit de Grecia cu creditorii internaţionali "nu va funcţiona".

"Acordul privind planul de asistenţă financiară nu va funcţiona", a spus Yanis Varoufakis, precizând că el nu este singurul care are această opinie.

"Ministrul Finanţelor, Euclid Tsakalotos, spune, într-o măsură mai mare sau mai mică, exact acelaşi lucru", a continuat Varoufakis.

"Ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schäuble, a mers în Bundestag şi a spus pur şi simplu că acordul nu va funcţiona", a insistat Varoufakis, care a demisionat pe 6 iulie din funcţia de ministru de Finanţe al Greciei, pentru că nu a acceptat continuarea politicilor de austeritate.

"Fondul Monetar Internaţional încearcă în mod disperat să susţină un program bazat pe o datorie suverană nesustenabilă ... . Toată lumea încearcă să aplice acest plan...", a explicat Varoufakis, citat de Mediafax.

"Puteţi întreba pe oricine care ştie câte ceva despre situaţia financiară a Greciei şi vă va spune că acest acord nu va funcţiona", a conchis fostul ministru de Finanțe al Greciei.

Miniştrii Finanţelor din Zona Euro se vor reuni vineri, la Bruxelles, pentru a dezbate şi, eventual, pentru a aproba acordul tehnic privind noul plan de asistenţă financiară destinată Greciei.

Vezi și: Alexis Tsipras a transmis o solicitare urgentă Parlamentului grec

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel