Trei persoane dispărute SIUTGHIOL, ALARMĂ FALSĂ. Raed Arafat, DEZVĂLUIRI: Trei persoane care au fost la braconaj se aflau pe lac

Raed Arafat, secretar de stat MAI, a dezvăluit ceea ce s-a întâmplat, de fapt, pe lacul Siutghiol miercuri după-amiază când, în urma unui apel la 112, autoritățile au început căutările a trei persoane dispărute în apele înghețate.

"Lacul este parțal înghețat, era și o zonă cu apă, în lac, iar bărcile care au întervenit, au intrat, în primă fază pe gheață, după care au fost împinși de pompieri în apă. Gheața nu era gheață groasă peste tot. Deci au venit cu barca, au intrat acolo cu barca, pompierii, s-a intervenit cu două elicoptere, s-a intervenit cu echipaje de scafandri de la armată și de la pompiri, dar care nu au intrat în apă pentru că nu s-a identificat locul exact unde să caute. Însă, ce pot să vă spun.. În urmă cu câteva minute, Inspectorul șef de la Constanța a luat decizia să se încheie acțiunea de căutare-salvare. Avem informații clare de la poliție care au audiat o persoană care a fost acolo, la braconaj, și care a spus că a fost cu încă două persoane. Au fost căutate celelalte două persoane și găsite, și toți trei au recunoscut că au fost acolo și că au plecat pe partea cealaltă a lacului, pe gheață, când au văzut mașinile de intervenție apărând acolo cu girofare și au confirmat că nu mai erau alte persoane în zonă. Așa că operațiunea de căutare-salvare a fost încheiată", a exlicat Raed Arafat.

Alarmă falsă?

"Nu a fost alarmă falsă. Doamna care a anunțat, a anunțat cu bună-credință, că a fost acolo, cineva, pe gheață și că i s-a părut că cineva cere ajutor. Acolo nu avem de ce să punem la îndoială buna-credință a doamnei care a anunțat la 112. Problema este că persoanele respective, după ce au văzut că vin echipele de intervenție, au fugit și nu au mai anunțat pe nimeni. Și de aici, noi am căutat, am luat măsurile necesare de căutare-salvare pentru că nu aveam siguranța că persoanele respective într-adevăr au căzut în apă sau nu", a declarat Raed Arafat la Realitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel