Urmărește emisiunea live


Gheorghe Nichita, anchetat pentru un tun de zeci de milioane de euro

Gheorghe-Nichita
Gheorghe-Nichita

Fostul senator al PDL, Iulian Urban, a anunțat pe contul său de socializare că procurorii anticorupție anchetează Primăria Iași condusă de primarul Gheorghe Nichita (USL) pentru fraudă și corupție în derularea unor proiecte cu fonduri europene în valoare totală de 420 de milioane de lei (95.000.000 euro).

Vestea este confirmată de o știre apărută în presa locală, care scrie că Gheorghe Nichita este anchetat pentru tunurile date în ultimii ani. Finanțările pe șase proiecte europene au fost blocate, fiind vorba de 70 de milioane de euro. Coincidență sau nu, Primăria Iași anunța - anul trecut - că există un deficit de 300 milioane de lei (în jur de 70 milioane de euro) pe motiv că "au fost fonduri europene care trebuiau bugetate, dar nu au mai fost încasate".

În acest caz, se pare că ancheta este condusă de la București, pentru că magistrații din Iași nu îndrăznesc să sufle o vorbă în fața edilului.

Ce spune Primăria 

Contactat de presa locală, Gheorghe Nichita a refuzat să comenteze acest subiect, în timp ce purtătorul de cuvânt al instituției, Sebastian Buraga, a spus că nu știe nimic despre respectivele fonduri blocate.

Chiar dacă oficial nimeni nu știe nimic, TopIași scrie că - într-un fel sau altul - funcționarii Primăriei au confirmat știrea. În urmă cu câteva săptămâni, directorul Direcției Dezvoltare și Programe Europene din cadrul Primăriei, Cosmin Coman, i-a chemat la o şedinţă de urgență pe Mihai Chirica (viceprimar) şi Dumitru Tomorug (şeful Direcţiei Tehnice şi de Investiţii). La această reuniuni, s-ar fi căutat artificii administrative prin care "să-i păcălim pe ăştia de la AM POR" (n.r. Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel