Mihai Gâdea, mesaj impresionant privind democrația

Mihai Gâdea, director Antena 3 și realizator al emisiunii "Sinteza Zilei", a postat, luni, pe pagina sa de socializare, un mesaj impresionant referitor la democrație.

„Câți dintre români mai împărtășesc astăzi idealurile lui Ion Rațiu?

"Democrația însemnează o înțelegere că omul este în centrul societății. Toate instituțiile se învârt în jurul lui. Democrația însemnează că-l asculți pe om și apoi îi respingi punctul de vedere. Chintesența democrației se poate exprima printr-o singură frază: Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge pentru ca tu să ai dreptul să nu fii de acord cu mine."" a scris Mihai Gâdea, potrivit Antena 3.

Mesajul jurnalistului este însoțit de o fotografie în care Mihai Gâdea apare alături de politicianul român, reprezentant al Partidului Național Țărănesc, Ion Rațiu. 

După repatriere, în ianuarie 1990, Ion Rațiu a ajutat la refacerea PNȚ alături de Corneliu Coposu, devenind vicepreședinte al PNȚCD. A candidat la funcția de președinte al României la alegerile din 1990 unde a obținut 4,29 % din voturi și s-a plasat pe locul 3. A fost ales deputat de Cluj din partea PNȚCD la alegerile din 20 mai 1990, respectiv la cele din 1992. În 1996 a fost ales deputat de Arad, tot din partea PNȚCD.

Ion Rațiu a decedat la Londra, pe 17 ianuarie 2000.

 

Câți dintre români mai împărtășesc astăzi idealurile lui Ion Rațiu?”Democrația însemnează o înțelegere că omul este în...

Posted by Mihai Gadea on Monday, 22 February 2016

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel