Lovitură pentru SRI. Nouă doctori renunță la titlu

Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" a SRI rămâne fără nouă doctori, toți aceștia renunțând la titlul în urma cererilor benevolle depuse la sediul instituției. Aceste cereri au fost depuse în perioada 3-7 martie şi înregistrate la Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice în data de 10 martie, potrivit unui comunicat al Academiei SRI.

"În baza mandatului stabilit de factorii de decizie ai comunităţii academice din cadrul Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul", Consiliul Științific al academiei a finalizat activitatea de evaluare a respectării standardelor de calitate academică a tezelor de doctorat.

Consiliul Ştiinţific a luat notă de faptul că, în perioada de referinţă analizată, aspecte referitoare la calitatea şi consistenţa activităţii de cercetare, în special la nivelul Şcolii Doctorale, au făcut obiectul unor luări de poziţii în spaţiul public, în maniere preponderent negative, cu trimiteri la suspiciuni referitoare la existenţa plagiatului în conţinutul unor teze.

Pe parcursul analizei, Consiliul Ştiinţific a constatat faptul că un număr de nouă absolvenţi ai Şcolii doctorale din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii "Mihai Viteazul" au renunţat la titlul de doctor, în baza Legii nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare, pe baza unor cereri de renunţare formulate în perioada 3 - 7 martie a.c. şi înregistrate la Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice în data de 10 martie a.c. În acest mod a fost anulat, prin efectul legii, obiectul evaluării punctuale a tezelor elaborate de către cei nouă absolvenţi ai Şcolii doctorale.

[citeste si]

Prin raportare la activitatea Şcolii doctorale, rezultatele preliminare ale evaluării tezelor de doctorat relevă respectarea cerinţelor de formă şi conţinut specifice perioadelor în care au fost realizate, cu menţiunea că pentru unele dintre acestea, finalizate preponderent în perioada 2010-2011, au fost identificate unele erori sau abateri de la standardele academice şi politicile de calitate din prezent. Autorii acestora au fost informaţi pentru a formula puncte de vedere şi pentru a corecta lucrările elaborate, în condiţiile legii, urmând a fi informată şi Comisia de etică a Academiei pentru a dispune măsuri, după caz, în acord cu metodologiile în vigoare", se artă în comunicatul Academiei Naționale de Informații.

Lista celor nouă doctori care au renunţat la titlu

- Bogdan Licu - membru al CSM la data susținerii tezei, în 2011. În prezent, Licu este procuror general adjunct al României, potrivit pressone.ro.

- Neculai Onțanu - fostul primar al Sectorului 2.

- Loredana Radu - nepoată a lui Gabriel Oprea şi avocată.

- Adela Popescu (Neagu) – a fost secretara lui Gabriel Oprea la Ministerul Apărării Naționale și la Ministerul de Interne.

- Mihai Stănișoară - deputat la data susținerii tezei, în 2011, a fost anterior președinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților. 

- Radu Stroe - deputat PNL și fost ministru de Interne în guvernul USL.

- Daniel Andrei Moldoveanu – a fost șeful Comunității Naționale de Informații.

- Romeo Raicu - fost vicepreședinte PDL.

- Mihai Tudose – deputat PSD la data susţinerii tezei de doctorat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel