H&M. Cine sunt furnizorii români cu statut de GOLD

Prezent în România din martie, 2011, retailerului de fashion suedez H&M a decis să lucreze cu mai multe fabrici de profil din țara noastră. Totuși, trei mari producători de articole vestimentare din România sunt pe lista furnizorilor preferaţi ai retailerului suedez H&M, potrivit economica.net

Aproximativ 98,5% dintre hainele comercializate de către retailerul de fashion suedez H&M în toată lumea sunt produse în fabrici operate de diverşi furnizori din toată lumea cu care lanţul de magazine are contracte. Pentru toţi aceştia, retailerul are şi o categorisire, pornind de la platinum (parteneri strategici), la gold (furnizori preferaţi) şi până la silver (cu care au contracte pe perioade de câte 1 an, de mai mult timp) sau "others" cu care lucrează de mai puţin de un an. În România, H&M are trei astfel de "'furnizori preferaţi" care beneficiază de un statut privilegiat.

Cine sunt românii preferaţi de H&M

Potrivit unei liste oficiale a H&M, retailerul colaborează în România cu 11 furnizori dintre care trei au statutul de furnizori preferaţi (gold). Este vorba despre Artifex, Time International Trading şi Pandora Prod.

Cea mai mare companie din industria textilă care produce pentru H&M, după cifra de afaceri, este Pandora Prod, care are două fabrici de producţie la Focşani şi Tecuci, ambele lucrând pentru gigantul suedez. Compania este deţinută de familia Simiz, una dintre cele mai prospere din judeţul Vrancea.

Citește și: H&M, magazin online în România. Cum sunt preţurile şi cât costă livrarea

Artifex Focșani SRL este legată de numele fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă. Firma de produse textile Artifex este controlată de compania elvețiană Akris, care deține 99% dintre acțiuni, în timp ce Sorste SA are ca acţionar, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, pe Bucuraş (Plăcintă) Sorina Luminiţa cu 99,89% dintre acţiuni.

Time International Trading, firma unei familii de britanici rămaşi de două generaţii în România, în judeţul Teleorman, este al treilea cel mai mare furnizor H&M în funcţie de cifra de afaceri. Time International este unul dintre cei mai mari angajatori din judeţ, cu peste 1200 de salariaţi anul trecut, şi a raportat în 2013 o cifră de afaceri de 89,1 milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel