Alina Bica, șefa DIICOT, ridicată de pe stradă de DNA pentru retrocedări de 90 de milioane de euro. Filmul evenimentelor

Alina Bica, șefa DIICOT, ar fi fost luată, joi,  cu mandat de aducere de pe stradă, pentru a fi audiată la sediul DNA, potrivit unor surse DC News. De asemenea, omul de afaceri, Stelian Gheorghe este audiat, joi seara, într-un dosar de restituiri ilegale de terenuri, dosar în care ar fi implicată șefa DIICOT, Alina Bica. 

UPDATE 2245: Alina Bica, procurorul şef al DIICTOT, a fost reţinută pentru 24 de ore de procurorii DNA, fiind acuzată de abuz în serviciu. Bica este urmărită penal într-un dosar de retrocedări ilegale, potrivit unui comunicat DNA.

Update 22.30: Printr-un comunicat, DNA confirmă că s-a început urmărirea penală împotriva Alinei Bica, membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., la data faptelor, cu privire la săvârşirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Citește integral: Ce acuzații îi aduce DNA șefei DIICOT, Alina Bica


Update 22.00: Site-ul lumeajustiției.ro susține că între Gheorghe Stelian și Elena Udrea ar fi existat legături de afaceri. Stelian i-ar fi vândut, cu 900.000 euro, terenul din strada Frederic Chopin din zona Floreasca, București, el preluînd drepturile litigioase de la moștenitoarea de drept, Irina Raicoviceanu. Presa a speculat în timpul campaniei electorale pe seama legăturii dintre Udrea și Bica, o serie de fotografii tip paparrazi documentând o vizită de shopping  a celor două, la Paris, împreună cu Ana Maria Topoliceanu.


La momentul publicării fotogfrafiilor, Traian Băsescu a intervenit public și a anunțat că serviciile secrete sunt implicate ”categoric” în realizarea filajului.  Traian Băsescu a susținut că este vorba despre o "operațiune pe care un serviciu românesc și unul francez și le-au făcut între ele".

UPDATE 18.30: Potrivit ultimelor informații, Alina Bica este audiată la această oră în sediul Direcției Naționale Anticorupție, după ce a fost ridicată în trafic de procurori. Simultan, la DNA se află și omul de afaceri Gheorghe Stelian.

Din câte se pare, Alina Bica ar fi acuzată de abuz în serviciu.

Potrivit România TV, între audierea șefei DIICOT, Alina Bica, și Gheorghe Stelian ar exista o legătură. În momentul în care Gheorghe Stelian ar fi obținut 150 milioane de euro în urma unor restituiri ilegale de terenuri de la ANRP, Alina Bica ocupa funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Jistiției. Aceasta fusese desemnată de conducerea ministerului pentru a face parte din comisia de restituire de la ANRP, care i-a dat suma respectivă lui Gheorghe Stelian. 

Citește și: Stelian Gheorghe, audiat la DNA într-un dosar de retrocedări ilegale


UPDATE: Surse judiciare afirmă că audierea doamnei procuror-șef al DIICOT, Alina Bica, are legătură cu fostul șef al ANAF, Dragoș Bogdan, și unele afaceri pe care acesta le-ar fi avut cu fostul soț al doamnei Alina Bica. 

Din câte se pare, Alina Bica ar fi acuzată de abuz în serviciu. Nu există o confirmare oficială a calității în care este audiată Alina Bica de către procurorii anticorupție.

Alina Bica a fost numită la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în mai 2013, prin decret prezidenţial, la propunerea ministrului interimar de atunci al Justiţiei, premierul Victor Ponta.

Este procuror din 1996, când a intrat în magistratură la Parchetul Sfântu Gheorghe. În 2003 avansează la Parchetul instanţei supreme, la Serviciul de Combatere a Marii Criminalităţi Economice, devenit ulterior DIICOT.

Între 2009 şi 2012 a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, fiind parte a comisiilor care au lucrat la noile coduri penale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel