Descinderi DNA la un post de televiziune

Procurorii DNA fac percheziții la postul local de televiziune TeleM şi la locuinţa directorului instituţiei media. 

În cursul dimineţii au început percheziţiile şi la sediul Consiliului Judeţean Iaşi. Ancheta procurorilor anticorupţie efectuată la postul local de televiziune TeleM vizează contractele de publicitate care ar fi fost încheiate cu una din firmele care au câştigat licitaţia în cadrul proiectului "Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor în Iaşi".

"Procurorii DNA efectuează verificări la mai multe birouri la CJ ce aparţin Direcţiei de Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, precum şi la Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară EuroNEST. Sunt verificări care vizează proiecte derulate, nu persoane. Este vorba despre proiecte cu finanţare europeană", a declarat Răzvan Timofciuc, şeful Biroului de Comunicare din cadrul CJ Iaşi.

Potrivit unui comunicat DNA, la Iaşi şi Bucureşti se efectuează percheziţii în şase locaţii, una dintre acestea fiind o instituţie publică. Cercetările vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie şi a unor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2014-2015.

Victorel Lupu, preşedintele interimar al CJ Iaşi, a declarat în cursul dimineţii, pentru Agerpres, că procurorii anticorupţie au cerut verificarea documentelor privind achiziţia de pubele, în cadrul proiectului european privind managementul deşeurilor - SMID, precum şi a unor autospeciale ISU, achiziţionate tot cu fonduri europene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel