Daniel Buda solicită scutirea asociaţiilor agricole de la plata impozitelor

Europarlamentarul PNL Daniel Buda solicită public miniştrilor Agriculturii şi Finanţelor să facă demersuri pentru scutirea de la plata impozitelor a asociaţiilor şi cooperativelor agricole, în conformitate cu prevederile Uniunii Europene. 

Europarlamentarul a declarat sâmbătă, după o întâlnire cu circa 60 de fermieri din judeţul Satu Mare, că fermierii sunt încurajaţi la nivel european să se asocieze pe motiv că ar primi facilităţi, dar Codul Fiscal din România încă nu este corelat cu legislaţia, astfel că aceştia nu pot primi facilităţi.

'În urma discuţiilor de azi dimineaţa cu fermierii trebuie să solicit public ministrului Agriculturii şi ministrului Finanţelor să facă tot ceea ce este necesar ca de îndată asociaţiile şi cooperativele agricole să beneficieze de scutire a de impozite pe cei cinci ani de zile prevăzute în lege, dar care nu se regăsesc în codul Fiscal. Este inadmisibil să existe o astfel de fractură de logică în prevederile legale pe care le avem în spaţiul juridic astăzi şi aceşti fermieri, noi tot le spunem şi de la Comisia Uniunea şi de la Uniunea Europeană să se asocieze pentru că sunt facilităţi din punct de vedere fiscal şi în România să nu poată să beneficieze de astfel de facilităţi.

[citeste si]

Este treaba ministrului Finanţelor, a ministrului Agriculturii să rezolve de îndată această chestiune pentru că în caz contrar mă văd nevoit să sesizez Comisia Europeană cu acest subiect, pentru că şi sub acest aspect se creează un dezavantaj faţă de fermierii din România. Cel din Spania, Italia, Franţa beneficiază de scutiri fiscale, în România nu, deşi avem prevederi legale, dar ele nu sunt corelate cu cele din Codrul Fiscal', a declarat Daniel Buda.

El a mai solicitat ministrului Agriculturii să ia măsurile necesare în vederea corectării hotărârii de guvern care nu permite accesul la fondurile europene a fermierilor care se judecă cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, aceştia beneficiind de prezumţia de nevinovăţie. De asemenea, Daniel Buda solicită ministrului Justiţiei să ia măsurile necesare astfel încât întreprinderile individuale să se poată asocia în cooperative cu societăţile comerciale, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel