Cum l-au întâmpinat englezii pe un român la muncă, după Brexit

Un român care lucrează în Marea Britanie se declară îngrijorat de modul cum a fost întâmpinat de colegii englezi a doua zi după ce britanicii au votat majoritar pentru ca țara lor să părăsească Uniunea Europeană.

Românul din Marea Britanie a fost întâmpinat vineri dimineață de colegii englezi cu o pancartă pe care era următorul mesaj aflat la intrarea principală: "BRITISH PASSPORT HOLDERS ONLY. ALL EU MEMBERS FUCK OFF. THE CHANELL IS THAT WAY! – Doar pentru posesorii de pașapoarte britanice. Toți membrii UE plecați dracului! Canalul este în partea aia!", potrivit voceatransilvaniei.ro.

Citește și: Cătălin Predoiu cere demisia lui Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene

"Încă de la primele rezultate de aseară, am început să primesc mesaje de îngrijorare de la românii din Marea Britanie. Unul dintre aceste mesaje m-a enervat cel mai tare, pentru că așa au fost întâmpinați niște muncitori est-europeni azi dimineață la muncă. (...)  Este o ironie deplasată, chiar și între colegi. Nu este nici măcar umor negru, ci mai degraba ceva ce ascunde o atitudine periculoasă față de muncitorii calificați din Europa de est. (...) De acum încolo, aceste tendințe s-ar putea agrava, așa că a venit vremea să acționăm sub semnul Solidarității", a declarat Nicolae Daniel Popescu, manager la agenția națională guvernamentală britanică pentru recunoașterea și echivalarea diplomelor de studii și a certificatelor de calificare profesională.

(w670)

Citește și: Autoarea trilogiei "Harry Potter", previziune sumbră după BREXIT

"Cred că ar fi benefic ca noi, românii, polonezii, ungurii, bulgarii, toți emigranții să nu lucrăm o zi în UK. Nici în construcții, nici în consultanță, nici ca șoferi, doctori, să nu facem nimic! Să vedem ce se întâmplă în acea zi ...asta ar fi meritat Marea Britanie azi!", a spus și Horea Irimie, un român orginar din Sebeș, stabilit în Marea Britanie.

Aproximativ trei milioane de cetăţeni din alte state UE, inclusiv câteva sute de mii de români, locuiesc în Marea Britanie. Polonezii sunt cei mai numeroşi dintre aceştia, urmaţi de irlandezi şi germani (301.000), conform celor mai recente date disponibile de la Biroul Naţional de Statistică, informează cotidianul The Guardian.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel