Vezi cât câștigă politicienii din darul de la nuntă

Nuntă Elena Băsescu
Nuntă Elena Băsescu

O dispută între pedelistul Marian Zlotea și ANI a readus în atenția opiniei publice veniturile pe care le obțin politicienii de la nunțile cu dar. Zlotea justifică, printr-un comunicat, suma pentru care a intrat în vizorul inspectorilor ANI, ca provenind de la nunta sa. Viorel Lis, Adrian Mocanu, Elena Băsescu, și, mai nou, Marian Zlotea, au strâns mici averi după ce au jurat iubire eternă în fața altarului.

După o lungă relație, Viorel Lis a hotărât să o ceară pe iubita sa de soție, în anul 2011. Cei doi au avut parte de o nuntă cu 200 de invitați, iar suma totală pe care au primit-o de la aceștia a fost de 90.000 de euro, scrie Click. Pe lângă această sumă, soții Lis au mai primit și câteva cadouri: psihologul Nicoleta Vascan le-a dăruit o icoană, iar politicianul Codrin Ştefănescu, două pocale din argint.

PSD-istul Adrian Mocanu a strâns la nunta sa din 2011 o sumă asemănătoare cu cea primită de soții Lis. Deși inițial se estima că darul total va ajunge la un milion de euro, potrivit declarației de avere de pe site-ul Camerei Deputaților, Mocanu susține că a primit de la nuntași doar puțin peste 80.000 de euro. Acesta a declarat că ar fi primit 33.400 euro și 205.000 lei, echivalentul a alți aproape 49.000 euro. În total: 82.000 euro, scrie ziare.com.

Recent Fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Marian Zlotea, a intrat în vizorul inspectorilor ANI. Acesta nu poate justifica 374.291,6 Lei (aprox. 85.454,7 Euro), suma reprezentând diferenţa dintre averea dobândită şi veniturile realizate în perioada 2009 – 2010. Zlotea a precizat, într-un comunicat, că suma la care se face referire se regăsește la capitolul venituri – cu menționarea provenienței acesteia, respectiv „Nuntă”. La evenimentul menționat au participat aproximativ 500 de persoane.

Cea mai prolifică nuntă din ultima perioadă, care a avut printre protagoniști oameni din viața politică, este, fără îndoială, nunta Elenei Băsescu - fiica mai mică a președintelui - cu Bogdan Ionescu. Evenimentul a avut loc în anul 2012, la Palatul Snagov din Capitală. Peste 800 de invitați au luat parte la eveniment, printre care regele romilor, Florin Cioabă, Prinţul Paul al României, alături de Prinţesa Lia, politicieni precum fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, fostul ministrul al dezvoltării, Elena Udrea, europarlamentarul Cristian Preda, consilierul prezidenţial, Dorel Onaca, dar şi alţi membri marcanţi ai PDL, Ioan Oltean şi Alin Popoviciu. Conform businessmagazin.ro, la un dar cu valoare medie de 1.000 de euro, suma adunată de miri ar ajunge cu uşurinţă la un milion de euro. Banii strânşi la nuntă ar putea depăşi foarte uşor acest prag, dat fiind că sute dintre invitaţi au averi de peste un milion de euro, iar în cazul lor cadoul ar putea fi mult mai consistent. Deci se poate vorbi chiar de milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel