Turneul Campionilor. Dominic Thiem - Novak Djokovic, rezultat. Primul tenismen calificat în semifinale

Meciul Dominic Thiem - Novak  Djokovic, de la Turneul Campionilor, a stabilit primul tenismen calificat în semifinale.

Dominic Thiem s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor, competiţia de final de sezon din circuitul ATP, care reuneşte cei mai buni opt jucători ai lumii, după ce l-a învins în trei seturi, 6-7 (5/7), 6-3, 7-6 (7/5), pe sârbul Novak Djokovic, numărul 2 mondial, într-o partidă disputată marţi seara la Londra.

Thiem, cap de serie numărul 5, a obţinut a doua sa victorie la actuala ediţie a turneului din capitala britanică, după ce a reuşit să se impună în meciul de debut în faţa elveţianului Roger Federer (7-5, 7-5).

"A fost probabil cel mai bun meci pe care l-am disputat vreodată. Novak este cel mai bun jucător din lume şi ştiam că trebuie să fac ceva special pentru a-l învinge", a declarat Thiem după succesul în faţa lui Djokovic, la capătul a 2 ore şi 46 minute de joc.

În cealaltă întâlnire programată marţi în Grupa Bjorn Borg, Roger Federer s-a impus cu 7-6 (7/2), 6-2 în faţa italianului Matteo Berrettini. Jucătorul din Ţara Cantoanelor urmează să-l înfrunte joi pe Novak Djokovic în meciul decisiv pentru stabilirea celui de-al doilea calificat în semifinale din această grupă.

Pentru campionul sârb, partida cu Federer are o importanţă dublă: dacă va pierde, pe lângă eliminarea de la Turneul Campionilor, "Nole" va ieşi din lupta cu spaniolul Rafael Nadal pentru ocuparea primului loc în clasamentul ATP la final de an.

În competiţia de dublu de la Londra, perechea compusă din sud-africanul Raven Klaasen şi neozeelandezul Michael Venus s-a calificat în semifinale, după victoria cu 6-3, 6-3 obţinută marţi în faţa cuplului Lukas Kubot (Polonia)/Marcelo Melo (Brazilia), favoriţii numărul 2.

Rezultate Turneul Campionilor:


Simplu
Grupa Bjorn Borg
Roger Federer (Elveţia/N.3) - Matteo Berrettini (Italia/N.8) 7-6 (7/2), 6-3
Dominic Thiem (Austria/N.5) - Novak Djokovic (Serbia/N.2) 6-7 (5/7), 6-3, 7-6 (7/5)

Dublu
Grupa Jonas Bjorkman
Rajeev Ram/Joe Salisbury (SUA/Marea Britanie/N.4) - Ivan Dodig/Filip Polasek (Croaţia/Slovacia/N.8), 3-6, 6-3, 10-6
Raven Klaasen/Michael Venus (Africa de Sud/Noua Zeelandă/N.5) - Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Polonia/Brazilia/N.2) 6-3, 6-4.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel