"Testul de musulman": Zeci de morți și sute de răniți într-un atac islamist în Kenya

KENY-atac
KENY-atac

Guvernul din Kenya anunță 59 de morți iar numărul răniților a trecut de 200, potrivit AFP. Un grup de bărbaţi înarmaţi au deschis focul într-un mall de lux în Nairobi. Potrivit poliţiei şi martorilor, în timpul atacului ar fi fost folosit explozibil. În Kenya sunt români, dar nu sunt informații dacă printre victime se află conaționali de-ai noștri. 

Islamiştii somalezi shebab, legaţi de Al Qaida, au revendicat, pe contul lor de Twitter, atacul contra centrului comercial de lux 'Westgate Mall'.

Doi francezi au fost ucişi în atac, a anunţat preşedinţia franceză în timpul serii. Americani figurează printre răniţi, potrivit Departamentului de Stat din Washington şi nu există nicio îndoială că sunt de asemenea victime britanice, a avertizat ministrul britanic de externe William Hague. De asemenea, sunt și canadieni printre persoanele care au căzut victime atacului.

Scapă doar musulmanii

"Ne-au spus: Cine e musulman să se ridice. Am venit sa va salvăm. Daca sunteți musulmani, ridicați-vă și plecați", povestesște un ostatic. Ca să-i testeze, i-au pus să recite rugăciuni. Unii au fost împușcati pe loc, pentru că n-au știut sa spună cum o cheamă pe mama profetului.

Un băiat în vârstă de 18 ani care a fost în mall, Manish Turohit, a povestit că a văzut bărbaţi înarmaţi cu AK-47 cu centuri şi grenade de mână în interiorul clădirii. El a explicat că a reuşit să scape după ce a aşteptat în parcarea subterană a mall-ului timp de două ore. Potrivit altor martori, atacul a început pe terasa unui bar din faţa clădirii. Patrick Kuria, un angajat de la Artcaffé a declarat: "Am început să auzim focuri de armă de jos şi de afară, după care au început să se audă din interiorul clădirii. Am văzut doi bărbaţi înarmaţi care purtau turbane şi care au tras". Alţi martori au spus: "Ei vorbeau despre moarte".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel