SUA și Marea Britanie îi acuză pe talibani de „crime de război” în Afganistan

Statele Unite ale Americii și Marea Britanie spun că presupusele atrocități din orașul Spin Boldak trebuie investigate, iar luptătorii talibani trebuie trași la răspundere.

Statele Unite și Regatul Unit al Marii Britanii au acuzat talibanii de „crime de război” în sudul orașului Spin Boldak din provincia Kandahar, susținând că zeci de civili au fost „masacrați”. Președintele afgan Ashraf Ghani a prezentat un plan de securitate pentru a contesta atacul talibanilor în fața parlamentului țării, dar detaliile acestuia nu au fost făcute publice.

Armata afgană a declarat că trei provincii din sudul și vestul Afganistanului se confruntă cu situații de securitate „critice”, pe măsură ce luptele se intensifică între forțele talibane și afgane.

Luptele din țara din Asia de Sud, devastată de război, s-au intensificat pe măsură ce trupele SUA și NATO intenționează să-și finalizeze retragerea până pe 31 august, după 20 de ani de război. Talibanii încearcă să pună mâna pe capitalele provinciale după ce au capturat deja districte administrative mai mici în ultimele luni.

Președintele Ghani „nu vorbește despre soluții” 

Corespondentul Al Jazeera din Afganistan, raportat de Kabul, a declarat că, în timp ce președintele Ashraf Ghani abordează problemele de securitate din țară, „nu vorbește cu adevărat despre soluții”, provocând îngrijorare în rândul membrilor comunității internaționale.

„Nu am auzit de un plan detaliat ... Am vorbit cu mulți membri ai comunității internaționale și diplomați de aici [Kabul], care sunt îngrijorați. Ei cred că președintele chiar trebuie să stabilească un plan - nu doar unul de execuție, pentru a rezolva problemele militare de pe teren, ci și pentru că spun că poporul afgan trebuie să audă că are un plan, deoarece moralul se prăbușește ”, a raportat Bay din Kabul.

Acesta a spus că există mulți susținători ai președintelui au simțit că talibanii au „stăpânirea și ar putea câștiga” puterea în țară.

SUA și Marea Britanie acuză talibanii de „crime de război”


Statele Unite și Marea Britanie au acuzat talibanii de atrocități care ar putea însemna „crime de război” în orașul Spin Boldak, pe care luptătorii l-au capturat luna trecută de-a lungul frontierei cu Pakistanul.

„Talibanii au masacrat zeci de civili ca răzbunare. Aceste crime ar putea constitui crime de război ”, au declarat ambasadele din Washington și Londra în două tweet-uri, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel