Craterul de la Ocna Mureş a ajuns la aproape 1.800 de metri pătraţi. Fenomenul nu s-a oprit încă - VIDEO

Craterul apărut miercuri dimineaţă în localitatea Ocna Mureş, judeţul Alba, s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 1.800 de metri pătraţi, iar fenomenul, care nu s-a oprit încă, a distrus un supermarket şi drumul din apropiere, pe o lungime de 200 de metri.

Purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alina Bălaş, a declarat, miercuri, că supermarketul a fost distrus în totalitate, fiind prăbuşit pe o suprafaţă de aproximativ 70 la sută, iar alte şase imobile prezintă fisuri şi au fost evacuate, informează Mediafax.

Bălaş a spus că există fisuri în structura de rezistenţă la clădirea Administraţiei Financiare din Ocna Mureş, la două case de locuit, la un magazin şi la două cabinete medicale, iar strada Nicolae Iorga este surpată pe o distanţă de aproximativ 200 de metri.

În total, au fost evacuate 19 persoane, una dintre acestea fiind o persoană imobilizată la pat, care a solicitat să fie evacuată şi transportată la spital chiar dacă locuinţa sa nu este în pericol şi nu a fost afectată.

Potrivit sursei citate, suprafaţa craterului a ajuns, miercuri seară, la aproximativ 1.800 de metri pătraţi (terenul pe care se afla supermarketul şi parcarea acestuia).

Purtătorul de cuvânt al ISU Alba a spus că membrii Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba au dispus avertizarea populaţiei din zonă şi pregătirea pentru evacuare dacă situaţia o impune, efectuarea în regim de urgenţă a unui studiu geotehnic, marcarea perimetrului afectat şi interzicerea accesului în zona respectivă, monitorizarea permanentă a evoluţiei fenomenului şi identificarea zonelor posibil a fi afectate având în vedere că fenomenul de surpare continuă, asigurarea ordinii şi liniştii publice în oraşul Ocna Mureş, asigurarea pazei bunurilor materiale evacuate şi asigurarea iluminatului cu proiectoare şi generatoare în zonă pentru continuarea acţiunilor de intervenţie şi monitorizarea fenomenului pe timpul nopţii.

Craterul s-a format miercuri dimineaţă, pe un teren aflat în spatele unui supermarket din localitatea Ocna Mureş, iar potrivit autorităţilor fenomenul este cauzat de apa sub presiune provenită de la o sondă aparţinând societăţii Salina din Ocna Mureş, apă care a ajuns la suprafaţă, determinând prăbuşirea unei foste galerii.

Şeful ISU Alba, colonelul Dorel Sofica, afirmă că surparea de teren produsă la Ocna Mureş „s-a stabilizat, însă nu se poate spune că s-a oprit“, urmând ca în timpul nopţii zona să fie monitorizată, iar forţele de ordine să fie în alertă în cazul în care craterul va avansa.

„Fenomenul s-a stabilizat, nu mai evoluează atât de rapid, de violent, ca în timpul zilei, dar nu pot să spun că s-a oprit“, a declarat Dorel Sofica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel