Ponta, mândru de drapelul de la Guvern, făcut de niște doamne extrem de inimoase de la Tg Jiu

drapel_palatul_victoriei
drapel_palatul_victoriei

Premierul Victor Ponta este foarte mândru de drapelul arborat pe clădirea Palatului Victoria cu ocazia Zilei Naționale a României, confecționat la Tg Jiu de "niște doamne extrem de inimoase” și speră ca oricine va fi premierul țării să continue în fiecare an  la 1 decembrie această tradiție.

Întrebat de unde este ideea cu steagul foarte mare pe Palatul Victoria, Victor Ponta a spus că nu se putea ca tocmai Guvernul României și instituțiile statului să nu aibă ancorat drapelul țării de Ziua Națională. ,,În primul rând am văzut o idee lansată întâi în media apropo de arborarea la fiecare apartament sau la fiecare casă a drapelului și evident mi-am pus și acasă la bloc pe balcon drapelul, dar m-am gândit că nu se poate ca tocmani guvernul României, instituțiile satului să nu aibă un asemenea drapel”, a spus el, cirează NewsIn.

Șeful Executivului a explicat cum a ajuns drapelul confecționat la Tg Jiu să fluture pe cladirea Guvernului din Piața Victoria.  ,,Eram la Târgu Jiu când am vorbit că aș vrea să existe un drapel, iar la Tg. Jiu viceprimărița și e o fabrică de confecții, fetele de acolo s-au oferit să facă ele un asemenea steag. Eu nu am crezut că e posibil, dar uite că a fost posibil, așa că pe Guvern un steag făcut de niște doamne extrem de inimoase de la Tg Jiu. Sunt foarte mândru și sper că de acum încolo în fiecare an oricine va fi prim ministru, oricine va fi președinte, oricine va fi șeful Parlamentului de Ziua Națională să folosească această idee. Un lucru care ni-l redescoperim după 1989 și cred că e doar în favoarea țării”, a precizat premierul.

Drapelul care a fost instalat de Ziua Națională a României pe clădirea Guvernului are o suprafață de 1.400 metri pătrați și a fost confecționat în patru zile.

Prim-ministrul s-a declarat bucuros și de faptul că românii au venit într-un număr foarte mare să viziteze Palatul Victoria, cu ocazia Zilei Porților Deschise. Întrebat dacă se aștepta să vină atât de mulți oamenipremierul Ponta a răspuns: ,,Nu, dar mă bucur că au venit atâția oameni, mă bucur că măcar de 1 decembrie, dar dacă acțiunea este un succes cred că trebuie să o facem și în alte zile pentru că până la urmă guvernul e plătit din taxele celor care vin acum să viziteze”, a spus Ponta.

De Ziua Națională, Palatul Victoria este deschis între orele 9.00 şi 13.00 tuturor românilor care doresc să viziteze sediul Guvernului. Între orele 9.00-10.00, premierul Victor Ponta a fost gazdă pentru românii prezenți la sediul Guvernului, el fiind însoțit de soția sa și cei doi copii, precum și de ministrul Administrației. Radu Stroe și ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel