Pivniceru, despre numirea la CCR: Vocația de judecător își spune cuvântul

pivniceru sinteza dece
pivniceru sinteza dece

Ministrul Justiției, Mona Pivniceru, a sugerat, marți seara, la Sinteza Zilei, că este foarte aproape de a deveni judecător al Curții Constituționale, dacă Senatul va vota în acest sens. 

[caption id="attachment_293182" align="alignleft" width="640"] Foto: captură Antena 3[/caption]

"Probabil că vocaţia de judecător îşi spune cuvântul. Cariera mea a fost de judecător şi mă atrage această vocaţie de judecător la Curtea Constituţională (...) Nu este nici o capitulare. Sistemul judiciar este aranjat, este aranjat într-o matcă firească", a spus Mona Pivniceru.

Întrebată de moderatorul emisiunii ce ar putea s-o convingă în a-și păstra funcția din Guvern, Mona Pivniceru a răspuns că acest lucru depinde de un "complex de factori", unul dintre aceștia fiind și numirea procurorilor-șefi de la DNA și Parchetul General. "Va triumfa cea care este mai aproape de structura mea", a răspuns ministrul Justiției, de profesie judecător.

Mona Pivniceru va fi, cel mai probabil, numele susținut de PNL pentru a o înlocui pe judecătoarea Aspazia Cojocaru la CCR, al cărei mandat expiră pe opt iunie. Procedura de înlocuire însă, va începe cu câteva săptămâni bune înainte.

Valeriu Dornean, adjunctul Avocatului Poporului, este alt numele care s-a vehiculat în presă, drept o propunere ce va veni din partea PSD în vederea ocupării unui scaun în CCR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel