Pergamentele de la Marea Moartă dezvăluie noi texte - ce au mai găsit cercetătorii?

Pe pergamentele de la Marea Moartă au fost descoperite noi texte de către cercetătorii englezi.

Pergamentele de la Marea Moartă sunt artefacte arheologice de mare importanță, vechi de aproximativ 2.000 de ani, pe care se găsesc versete din biblia iudaică. Au fost găsite la mijlocul secolului 20 în deșertul Iudeei și sunt în custodia Universității din Manchester din anul 1997.

Pe pergamente au fost descoperite noi inscripții, care nu sunt vizibile cu ochiul liber. Cercetătorul britanic, profesorul Joan Taylor, spune că nu spera să mai găsească noi inscripții. „Uitându-mă cu o lupă la unul din fragmente mi s-a părut că am zărit o literă, care s-a dovedit a fi L ebraic. Având în vedere că aceste bucăți au fost tăiate pentru a studia pielea pe care au fost făcute inscripțiile, am fost foarte sceptic”.

Cel mai probail, inscripția nou descoperită se referă la un text biblic, Ezekiel (46:1-3). Textul a fost scos la suprafață printr-o tehnică de imagine multispectrală. Din cele 51 de bucăți, 4 aveau text inteligibil. Studiul investighează probele ca parte a unui proiet mult mai amplu, ale cărui rezultate vor fi publicate în curând.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel