Medicii din Giurgiu care l-au tratat pe baschetbalistul american, acuzaţi de ucidere din culpă

Spital-Giurgiu
Spital-Giurgiu

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu s-au sesizat din oficiu şi susţin că medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă în cazul baschetbalistului american Chauncey Hardy.

"Procurori ai Parchetului de pe lângã Judecãtoria Giurgiu s-au sesizat din oficiu, în cursul zilei de 13 octombrie 2011, sub aspectul sãvârşirii infracţiunii de ucidere din culpã, de cãtre personalul medical implicat în serviciile de asistenţã medicalã în cazul sportivului H.C. de la CSS Giurgiu.

Sesizarea din oficiu s-a întemeiat pe concluziile Raportului de control al Direcţiei de Sãnãtate Publicã Giurgiu, care relevã nerespectarea obligaþiilor de acordare a serviciilor de asistenţã medicalã şi a dispoziţiilor protocoalelor de transfer inter-clinic a pacientului, ce aparţin unitãţii de primiri urgenţe din Spitalul Judeţean de Urgenţã Giurgiu şi Serviciului Judeţean de Ambulanţã Giurgiu", a informat Biroul de presã al Ministerului Public, preluat de Mediafax.

"Raportul DSP a aratăt că au existat deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical al unităţii de primiri urgenţe din cadrul unităţii sanitare şi al serviciului de ambulanţă. De la ora 4.22, când pacientul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe, şi până la ora 7.00, când cazul a fost preluat de un alt medic, pacientului nu i s-a făcut nici măcar o radiografie, chiar dacă suferise un traumatism craniocerebral. De asemenea, el nu a fost intubat până dimineaţa, deşi se afla în comă profundă. În momentul în care pacientul a ajuns la spital erau de gardă un medic şi patru asistenţi", a declarat, miercuri, dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Arafat a precizat că în situaţia în care un spital aşa cum este şi cazul celui din Giurgiu are contract privat cu un computer tomograf, pacientul trebuia transferat la o altă unitate medicală, care beneficiază de toate instrumentele pentru investigaţiile ce se impun.

Citește și:

VERDICT CRIMĂ: Medicii de la Spitalul din Giurgiu puteau salva viața baschetbalistului american

Martor ocular în cazul Hardy Chauncey: „Patru indivizi l-au lovit, nu unul cum se spune“. 100. 000 de euro, prețul pentru Tănăsoaia, pentru a lua vina asupra lui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel