MApN: Locotenentul Alexandru Gheorghe a încălcat statutul cadrelor militare -VIDEO

militar_27083500
militar_27083500

Ministerul Apărării Naționale vine cu o precizare legată de apariția unui ofițer, luni,  la mitingul din Piața Universității. Locotenentul Alexandru Gheorghe de la Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii, care a venit în uniformă la protestul de luni din Piaţa Universităţii, a încălcat prevederile Legii privind statutul cadrelor militare, a declarat  şeful Direcţiei de Informare a MApN, Tiberiu Frăţilă.

"Prin participarea în uniforma militară şi prin declaraţiile făcute la mitingul de protest ce s-a desfăşurat, în seara zilei de 23 ianuarie, în Piaţa Universităţii, locotenentul Gheorghe Alexandru, încadrat la Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii, a încălcat prevederile art. 29 lit. g) din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare şi alte prevederi ale regulamentelor militare", a spus Tiberiu Frăţilă, relatează newsin.

Astfel, articolul la care face referire oficialul MApN precizează în mod expres că "participarea cadrelor militare la mitinguri, demonstraţii, procesiuni sau întruniri cu caracter politic ori sindical este interzisă, cu excepţia activităţilor la care se participă în misiune".

Totodată, Tiberiu Frăţilă a precizat că la nivelul unităţii militare în care este încadrat, se va analiza situaţia participării ofiţerului la mitingul din Piaţa Universităţii şi vor fi dispuse măsurile legale corespunzătoare, potrivit legii statutului cadrelor militare şi regulamentelor militare. "Această analiză se efectuează, conform reglementărilor legale, de către consiliul de onoare al ofiţerilor, respectiv de consiliul de judecată, în baza unor proceduri clare, care prevăd termene şi principii ce trebuie respectate", a afirmat şeful Direcţiei Informare şi Relaţii Publice din MApN.

Astfel, contraamiralul de flotilă a mai spus că în funcţie de rezultatele analizei care se va efectua în zilele următoare la nivelul unităţii, comandantul unităţii va lua o decizie şi va propune măsurile legale în consecinţă.

"Armata este o instituţie cu reguli şi norme foarte clare, cu regulamente militare care trebuie respectate de toţi militarii, iar încadrarea în serviciul militar a oricărei persoane impune respectarea cu stricteţe de către aceasta a legilor, a regulamentelor militare şi a normelor de disciplină specifice Armatei Române. De altfel, în orice armată modernă, în orice armată din lume, există astfel de reguli şi norme care trebuie respectate, disciplina militară constând în respectarea de către militari a normelor de ordine şi comportament obligatorii pentru menţinerea stării funcţionale, îndeplinirea misiunilor specifice şi buna desfăşurare a activităţilor", a completat Frăţilă.

Citește și:

Ce sancţiuni riscă Lt. Alexandru Gheorghe după prezenţa în piaţa Universităţii

Militar-locotenent s-a alăturat protestatarilor din piaţa Universităţii

Pe Facebook a apărut deja grupul “Solidari cu Lt. Alexandru Gheorghe”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel