Kovesi: Sunt 2.500 de funcţii în Ministerul Public, se găseşte una şi pentru mine

kovesi2
kovesi2

Procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi, în cadrul unui interviu acordat vineri postului România TV, a vorbit despre audierile privind desfășurarea referendumului, despre colaborarea cu SRI privind terorismul, criminalitatea organizată şi transfrontalieră, despre noua acuzație împotriva lui Adrian Năstase, precum și despre eventualele modificări la vârful Parchetului General și ale DNA.

Confirmând că a avut o colaborare bună, instituțională, cu noul ministru al Justiției, Mona Pivniceru în CSM, procurorul general Laura Codruța Kovesi, a declarat că ”procedura de numire a procurorului-şef şi a celui general este doar o componentă a statutului. Dacă mâine se modifică legislaţia şi vom fi în subordinea Ministerului Justiţiei, independenţa va dispărea”.

Referitor la posibilele schimbări de la conducerea DNA și a Parchetului General, Laura Codruța Kovesi a afirmat că Daniel Morar nu poate fi schimbat din funcția deținută la DNA, întrucât el este delegat, iar pentru funcția de procuror general, așteaptă să discute cu ministrul Justiției, consemnând că ar trebui să se meargă pe ideea de echipă între cele două instituții.

”Domnul Morar nu poate fi schimbat din funcţie pentru că i-a expirat mandatul. Ministrul Justiţiei şi preşedintele nu au atribuţii în schimbarea procurorului-şef de la DNA câtă vreme nu-i expiră mandatul. Acum îi poate înceta cel mult delegarea pe funcţie a domnului Morar. Nu am discutat cu domnul Corlăţean subiectul schimbării la Parchetul General. Cu dna Pivniceru va trebui să discut, dar poate face o propunere fără să mă consulte. Ar fi o abordare potrivită din partea ministrului de Justiție să se consulte și cu procurorul general privind noile numiri. Va trebuie să existe o colaborare foarte bună între DNA şi Parchetul General. Cred că ar trebuie să se meargă în continuare pe ideea de echipă”.

Procurorul general a declarat în continuare: ”Sigur, ministrul Justiţiei poate să facă propunerile pe care le consideră necesare, însă trebuie să existe şi avizul secţiei de procurori a CSM şi sigur, numirea de către preşedintele ţării”, a punctat ea, completând că cele două numiri la conducerea Parchetului General și la DNA implică trei instituții diferite.

,,Din această perspectivă numirea noului Procuror General şi a noului Procuror şef al DNA implică trei instituţii diferite: ministerul Justiţiei, CSM şi preşedintele României. Şi cred că trebuie să existe o consultare între cele trei instituţii pentru a avea o finalitate”, a mai notat Laura Codruţa Kovesi.

Întrebată fiind ce va face după expirarea celor două mandate la Ministerul Public, Laura Codruța Kovesi a răspuns că-și dorește să rămână în sistem. ”Sunt 2.500 de funcţii în Ministerul Public, se găseşte una şi pentru mine. Conform legii, va trebui să rămân în DIICOT, după aceea voi vedea ce voi face. Îmi doresc să rămân sistem, în septembrie am 17 ani de experienţă ca procuror, am o experiență foarte mare pe care am acumulat-o în urma exercitării mandatului de Procuror General și cred că ar fi păcat să irosesc această experiență în altă parte și nu în sistem”, a adăugat procurorul general al României.

“Prin ordin al doamnei Laura Codruţa Kövesi, Procuror General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din data de 03.08.2012 s-a dispus delegarea domnului procuror Daniel Marius Morar în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Delegarea este dispusă începând cu data de 13 august 2012, pentru o perioadă de 6 luni, deoarece actuala delegare a domnului procuror Daniel Marius Morar va expira la data de 12.08.2012″, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.

Laura Codruța Kovesi ocupă din 2 octombrie 2006 funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, conducând Ministerul Public timp de două mandate, consecutiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel