Iohannis, discurs. Chirieac: Este singurul lucru la care se poate răspunde

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Bogdan Chirieac a analizat, la emisiunea "100 de Minute", a Alessandrei Stoicescu, de la Antena 3, declarația președintelui Klaus Iohannis cu privire la decizia luată de Tudorel Toader de a declanșa procedura de revocare a procurorului Augustin Lazăr.

Bogdan Chirieac a declarat, azi, că președintele României a utilizat aceleași lozinci, în declarația sa, ca și în cazul declanșării procedurii de revocare a procurorului-șef al DNA.  Analistul susține că discursul a fost unul "cenușiu, tern, previzibil, nu are nimic deosebit acolo. Sunt aceleași lozinci fără legătură cu realitatea. De asemenea, la principala problemă care a zguduit România începând de aseară, aceea că hârtia cu închisul dosarului și numirea în funcția de procuror general, nu a oferit răspuns. Ce se mai poate spune aici? Nu mai este nimic de spus. A venit exact cu aceleași lozinci care au fost și în cazul doamnei Kovesi și nu a răspuns la principala problemă, că din tot raportul ăla de 20 de puncte cu încălcări de Constituție, cu ce vreți dumneavoastră, lucruri grele, nu le-a reținut. Astea două s-au lipit, că dosarul era incomplet pe de o parte, dar mai mult decât complet pe partea cu hârtia pusă că 'eu v-am închis dosarul, să trăiți'. Este singurul lucru la care se poate răspunde, cu subiect și predicat". 

"De Anul Nou, domnul Lazăr va fi procurorul general"

Analistul susține că Augustin Lazăr va rămâne multe luni pe funcția pe care o deține acum. "Să știți că domnul Lazăr rămâne procuror general luni de zile. Trebuie aviz de la CSM... De Anul Nou, domnul Lazăr va fi procurorul general. În cazul doamnei Kovesi, s-a lipit de decizia Curții Constituționale. Atunci era fierbinte că s-a deplasat domnul Wess Mitchell să spună 'Domnu, matale sunteți NATO și UE. Decizia Curții Constituționale, la noi se numește Curtea Supremă, trebuie respectată'. Acolo s-a întâmplat." mai declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel