Interlopii îşi fac în continuare de cap în Piatra Neamţ: o cafenea a fost incendiată

pompieri
pompieri

O cafenea din centrul municipiului Piatra Neamţ a fost incendiată, noaptea trecută, de persoane rămase necunoscute. Cafeneaua aparţine unei persoane care a mai avut probleme cu incendieri şi se pare că are legături dubioase cu clanurile de interlopi din oraş.

Căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, a declarat luni că incendiatorii au folosit o sticlă cu combustibil lichid, pe care au aprins-o şi au aruncat-o în interiorul cafenelei, după ce au spart un geam.Incendiul a distrus în totalitate cafeneaua şi risca să se extindă la apartamentele situate deasupra acesteia. Cafeneaua aparţine unei persoane căreia i-a fost incendiat pe 13 noiembrie 2010 şi magazinul, situat în vecinătatea unităţii. Proprietara a avut legături dubioase cu clanurile de interlopi din Piatra Neamţ, inclusiv cu Gheorghiţă Mararu. Acesta din urmă a fost împuşcat mortal, într-o altă cafenea, pe 14 noiembrie 2010, la doar o zi distanţă după incendierea magazinului Onym.

Principalul suspect al incendierii este cel care l-a ucis pe Gheorghiţă Mararu, respectiv Cristian Chilat, zis Falău. În urmă cu 4 ani, Falău fusese condamnat pentru că incendiase mai multe autoturisme de lux ale fraţilor Mararu, în urma disputelor pe care le-a avut cu rivalii săi. Totul a culminat pe 14 noiembrie 2010, când fraţii Gheorghiţă şi Bogdan Mararu au fost împuşcaţi în cafeneaua Cafe Latino. Gheorghiţă Mararu a murit, iar fratele său a scăpat cu viaţă.

În timp ce Falău a fost pus sub acuzare pentru omor calificat, o a doua persoană, respectiv Ioan Dumitru Mironescu, a fost acuzată pentru complicitate la omor deosebit de grav, fiind incriminată că a procurat arma crimei şi l-a determinat pe Chilat să comită crima. În timp ce Chilat este arestat preventiv, Mironescu este cercetat în stare de libertate. Cât priveşte incendierea din noaptea trecută, poliţiştii au prelevat probe din cafenea şi au întocmit un cerc de suspecţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel