Hidroelectrica renunță la unul din băieții deștepți din energie

hidroelectrica
hidroelectrica

Hidroelectrica va denunţa marţi contractul de vânzare a energiei către firma Euro-P.E.C. din Galaţi, din cauza datoriilor, în valoare de 37 milioane de lei, a declarat Remus Borza, proprietarul firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

"Astăzi vom denunţa primul contract direct al Hidroelectrica, respectiv cel cu Euro-P.E.C.", a afirmat Borza, citat de Mediafax.

Euro-P.E.C. este una dintre cele zece firme care cumpără energie de la Hidroelectrica prin contracte directe, la preţuri sub cele de pe piaţă, şi este controlată în proporţie de 89% de Marcel Adrian Comşa, din Galaţi.

În 2011 Euro-P.E.C. a cumpărat de la Hidroelectrica energie de 45,3 milioane de lei. Preţul mediu plătit de firma din Galaţi a fost de 141 lei/MWh, faţă de o medie 220 lei pe piaţa de profil OPCOM.

Potrivit datelor publicate pe pagina de Internet a Euro-P.E.C., energia electrică furnizată anul trecut de firmă a provenit în proproţie de 73,9% de la Hidroelectrica.

Euro-P.E.C. a avut în 2010 o cifră de afaceri de 132 milioane de lei şi un profit brut de 1,48 milioane lei.

În 2009 afacerile firmei au totalizat 197,8 milioane de lei, faţă de 270 milioane lei în 2008, în timp ce profitul brut a fost de 8,1 milioane lei, în scãdere de la 24,6 milioane lei în 2008. Firma avea în 2010 un număr de 39 de angajaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel