Explozie puternică în Sierra Leone. UPDATE: Cel puțin 108 oameni au murit carbonizați / VIDEO

Explozie puternică în Sierra Leone. Aproape 100 de oameni au murit / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Explozie puternică în Sierra Leone. Aproape 100 de oameni au murit / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Explozia unui tanc de combustibil în Sierra Leone a dus la moartea a aproape 100 de persoane.

Update:

Cel puţin 108 persoane au murit în explozia unei cisterne cu combustibil vineri seară în zona industrială din Freetown, capitala statului vest-african Sierra Leone, a confirmat sâmbătă Agenţia Naţională de Gestionare a Dezastrelor din Sierra Leone (NDMA), potrivit Xinhua.

Potrivit unui comunicat al NDMA, o cisternă de combustibil încărcată şi un camion care transporta pietre de granit s-au ciocnit pe o autostradă în timp ce cisterna de combustibil era pe cale să intre într-o staţie de alimentare din apropiere pentru a-şi descărca combustibilul.

Imaginile filmate şi martorii oculari au arătat că, în timp ce coliziunea a avut loc, ambii şoferi au ieşit din vehiculele lor şi i-au avertizat pe rezidenţi să nu se apropie de locul accidentului, în timp ce încercau să rezolve o scurgere emanată de coliziune, se arată în comunicat.

Între timp, unii membri ai comunităţii s-au grăbit să ajungă la faţa locului şi au profitat de scurgere pentru a colecta combustibilul şi a-l depozita în structuri improvizate din apropiere. Din cauza scoaterii combustibilului, s-a produs o explozie majoră care a dus la un incendiu catastrofal, a adăugat acesta, potrivit Agerpres.

Știre inițială:

O cisternă de combustibil a explodat în urma unei coliziuni în capitala statului Sierra Leone, Freetown, ucigând cel puțin 99 de persoane și rănind alte zeci, au declarat oficialii.

Explozia a avut loc vineri seara, după ce un vehicul a lovit cisterna în Wellington, o suburbie din estul Freetown.

Sâmbătă după-amiază, bilanțul morților a fost de 99, peste 100 de persoane fiind tratate în spitale și clinici din oraș, a declarat adjunctul ministrului Sănătății Amara Jambai pentru agenția de presă Reuters.

Printre victime se numărau oameni care s-au înghesuit să colecteze combustibilul care se scurgea din vehicul, a declarat Yvonne Aki-Sawyerr, primarul orașului-port, într-o postare pe Facebook. Câteva victime arse grav zăceau pe străzi în timp ce flăcările ardeau prin magazine și casele din apropiere.

„Înregistrările video și foto care circulă pe rețelele sociale sunt îngrozitoare”, a spus Aki-Sawyerr.

Valoarea pagubelor aduse proprietăților din zonăi este încă necunoscută, a spus primarul, adăugând că poliția a fost la fața locului pentru a ajuta oficialii de gestionare a dezastrelor, potrivit AlJazeera.

„Avem atât de multe victime, cadavre arse”, a declarat Brima Bureh Sesay, șeful Agenției Naționale de Management al Dezastrelor, într-un videoclip de la fața locului distribuit online. „Este un accident teribil, teribil.”

Președintele statului se afla în Scoția

Omar Fofana, jurnalist care a vorbit de la locul exploziei, a declarat pentru Al Jazeera că zeci de persoane au fost internate în diferite spitale. Serviciile de sănătate au fost copleșite, spitalele „cerând tot ce au nevoie pentru a putea răspunde amplorii dezastrului”, a adăugat el.

Fofana a spus că multe persoane erau în trafic intens când s-a produs explozia.

„Mulți dintre cei care au murit sau au fost arși, au fost arși în interiorul vehiculelor lor”, a spus acesta. Potrivit jurnalistului, va avea loc o întâlnire de răspuns în caz de urgență, care va fi prezidată de vicepreședintele țării.

Președintele Julius Maada Bio, care se afla în Scoția, participând la discuțiile Națiunilor Unite privind schimbările climatice, a deplâns „pierderea îngrozitoare de vieți omenești”.

„Îmi exprim condoleanțele față de familiile care și-au pierdut cei dragi și cei care au fost mutilați în urma incendiului”, a scris el pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel