Ei sunt judecătorii care iau deciziile la CEDO, în cauzele românești

Pexels
Pexels

Magistratul Iulia Moțoc a postat o imagine în care apar judecătorii CEDO, care se ocupă de cazurile românești. 

Judecătoarea CEDO Iulia Moțoc a postat pe contul său de socializare o imagine cu judecătorii CEDO care se decid în cazurile ce țin de țara noastră. 

”Sunt primul român care a fost ales vreodată în acest Institut din 1873 până acum”

Iulia Motoc, judecător CEDO, a fost aleasă membru al Institutului de Drept Internațional de la Geneva. ”Sunt primul român care a fost ales vreodată în acest Institut din 1873 până acum. Fondat în 1873, Institutul reunește cei mai buni specialiști din lume în dreptul internațional și are ca scop să promoveze progresul în dreptul internațional și arbitrajul între state. Institutului i s-a conferit Premiul Nobel pentru pace”, a zis Iulia Motoc.

Prof. univ. dr. Iulia Motoc, cadru didactic la FSPUB și judecătoarea României la CEDO a fost aleasă membră a Institutului de Drept Internațional cu sediul la Geneva. Astfel, ca urmare a votului majoritar exprimat de membrii Institutului de Drept Internațional de la Geneva, prof. univ. dr. Iulia Motoc primul român care a fost ales în acest Institut după al Doilea Război Mondial.

„Zi de neuitat. Am fost aleasă prin vot membru al Institutului de Drept Internațional de la Geneva. Sunt primul român care a fost ales vreodată în acest Institut din 1873 până acum. Fondat în 1873, Institutul reunește cei mai buni specialiști din lume în dreptul internațional și are ca scop să promoveze progresul în dreptul internațional și arbitrajul între state. Institutului i s-a conferit Premiul Nobel pentru pace. De acum, am și mai multe responsabilități”, este mesajul transmis de prof. univ. dr. Iulia Motoc pe o rețea socială.

Citește și: Iulia Motoc (CEDO) susține decizia CCR în cazul Renate Weber: Am fost singurul judecător în 2012

Iulia Motoc, judecător al Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), atrage atenția după decizia Curții Constituționale a României (CCR) în cazul Renate Weber. Iulia Motoc, astăzi judecător CEDO, amintește că a fost singura care în 2012 a avut o opinie separată într-o speță similară. 

”Când o opinie cândva minoritară devine cea majoritară. Am fost singurul judecător al CCR care în 2012 am formulat o opinie invocând principiul stabilității acestei instituții fundamentale pentru statul de drept. În 2012, au fost circumstanțe dificile pentru Curtea Constituțională și îmi amintesc că decizia a fost adoptată spre dimineață după un șir lung de decizii foarte dificile” a scris Iulia Motoc pe Facebook despre decizia CCR care a stabilit că a fost neconstituțională revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber. 

Vezi aici continurea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel