Doliu în cinematografia română. A murit Dana Comnea

comnea
comnea

Dana Comnea, una dintre marile actrițe ale filmului şi teatrului din România s-a stins din viaţă, la vârsta de 80 de ani.

Dana Comnea, cunoscută din filme precum Steaua Fara Nume sau Concert din Muzica de Bach, a murit la vârsta de 80 de ani.

 Absolventă a Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica, în 1955, Dana Comnea a fost repartizata la Teatrul de Stat din Galati, impreuna cu colegii de generatie Gina Patrichi, Gheorghe Cozorici, Silvia Popovici, Victor Rebengiuc sau Silviu Stanculescu. In 1957, s-a reintors in Bucuresti, la Teatrul Muncitoresc C.F.R. Giulesti.

 Dana Comnea a jucat in zeci de roluri ca Mona din Steaua fara nume de Mihail Sebastian, alaturi de Sebastian Papaiani, Stefan Mihailescu- Braila, in Margareta- Gaitele de Al. Kiritescu, Livia- Ninge la Ecuator de Dorel Dorian, Cecilia din Romagnola de Luigi Squarzina, Regina Anne din Paharul cu apa de ewugene Scribe.

"Era frumoasă din cale afară, părea învelită în parfum fin şi nostalgic. Avea un fel de mireasmă senzuală care înnebunea şi vântul şi care îndemna la păcat. Şi cred că ajungea uneori în acele locuri. În general , nu putea separa realul de iluzie. Era stranie în pasiune, în lecturi, în gânduri. Cel puţin aşa am recepţionat-o eu...", declară Rodica Mandache pentru Jurnalul Național.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel