EXCLUSIV  Divorț Victor Ponta-Liviu Dragnea. Strategie la fel ca-n cazul lui Crin Antonescu

Ponta Antonescu.jpeg
Ponta Antonescu.jpeg

Victor Ponta și-a dat astăzi demisia. În alb. A lăsat povara unei asemenea decizii pe umerii președintelui PSD, Liviu Dragnea. 

”Strategia divorțului în trepte a fost folosită în separarea USL. Miza ambelor partide era ca electoratul să nu spună că s-a rupt USL din cauza lor, ci din cauza adversarului. Ca urmare, au avut loc o serie de provocări și dintr-o parte și din alta pe tot parcursul anului 2013. La acea vreme, era evident că acele certuri pregăteau divorțul, pentru că o măsură care se ia brusc, de tipul până astăzi am fost prieten și de mâine rupem partidul, surprinde neplăcut electoratul, pierd ambele tabere. În măsura în care lucrurile sunt așteptate, electoratul nu este surprins. Victor Ponta a avut tactul politic de a acționa în așa fel încât electoratul USL-ului l-a blamat pe Crin Antonescu pentru părăsirea alianței. Același lucru îl face acum cu Liviu Dragnea. Nu pleacă pur și simplu din PSD, dar pentru a nu fi blamat el că a părăsit partidul, lasă decizia în mâna lui Liviu Dragnea. A dat demisia în alb și spune că nu vrea să plece din PSD, dar dacă-i deranjează, să-i dea ei afară. El ia independență de discurs, de acțiune, va acționa ca și cum e în opoziție, iar Liviu Dragnea va ajunge să fie silit să-l dea afară. Este exact metoda folosită la divorțul de Crin Antonescu”, a opinat jurnalistul Val Vîlcu. 

Cu alte cuvinte, Victor Ponta s-a distanțat, prin critici, de Liviu Dragnea, astfel încât ruperea să fie previzibilă. Știm cu toții că-n spațiul public a fost comentată în ultima vreme o eventuală despărțire a lui Victor Ponta de PSD, confirmată abia astăzi de fostul premier. Mai mult, Victor Ponta a spus clar, întrebat fiind: ”Nu, hai să fim serioşi! Domnul Dragnea e politician, trebuie să zică da. Eu nu mai sunt om politic, aşa că pot să spun nu”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel