Desființare SIIJ. Orban a luat cuvântul: Mi-a fost pronunțat numele! Nu vreau să fie folosită perioada dificilă prin care am trecut

Ludovic Orban a luat cuvântul, miercuri, în cadrul dezbaterii proiectului de lege privind desfiinţarea SIIJ.

„Am ținut să intervin pentru că mi-a fost pronunțat numele și aș vrea să spun două lucruri. Faptul că am fost achitat prin decizia a opt judecători arată că există justiție în România și că există judecatări care judecă în baza legii și a faptelor prezentate. În al doilea rând, și aici vreau să fac această precizare, pentru că nu vreau să fie folosită perioada foarte dificilă prin care am trecut, am fost achitat înainte de înființarea SIIJ”, a spus Ludovic Orban. 

„Ca atare, independența justiției, capacitatea efectivă a instituțiilor din justiție de a funcționa în baza legii, în baza misiunii pe care o au, depinde, în cea mai mare măsură, de ținerea la distanță a politicului de justiție, a altor structuri care au încercat să influențeze justiția”, a mai spus Ludovic Orban. 

Proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) este dezbătut, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, care urmează să dea şi votul final.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel