Decizie cheie a instanței în cazul Sorin Alexandrescu. Când s-au antepronunțat procurorii

sorin_alexandrescu
sorin_alexandrescu

Dosarul în care Sorin Alexandrescu, CEO Antena Group, este acuzat de șantajarea lui Ioan Bendei, director RCS-RDS, a avut un traseu ciudat, o decizie cheie fiind luată de instanță în 28 mai 2013. Instanța a hotărât, atunci, că nu poate admite cererea procurorilor de percheziție domiciliară în cazul lui Alexandrescu. De asemenea, nu s-ar fi justificat nici percheziția domiciliară a Cameliei Voiculescu, a lui Dan Voiculescu sau a directorului general Intact Publishing SRL.

Potrivit încheierii de ședință, instanța apreciază că procurorii DNA nu au respectat procedurile, iar materialul probator nu este concludent.

Din punct de vedere al procedurilor, procurorii nu au respectat competența instanței investite cu soluționarea cererii de percheziție. ”Din procesele verbale încheiate în urma interceptărilor efectuate în data de 22 și 26 aprilie, 14, 15, 16 și 21 mai, rezultând că între părți au avut loc mai multe întâlniri, respectiv la Hotel Marriot, Pullman și Sofitel, iar sediul organului de urmărire penală și locațiile pentru care se solicită perchezițiile exced raei teritoriale a sectorului5”, se arată în încheierea de ședință.

”Instanța apreciază că la acest moment procesual, materialul probator administrat nu conturează date sau indicii concludente cu privire la săvârșirea faptei, se mai arată în încheierea de ședință din 28 mai (...) Instanța observă că alături de procesele verbale menționate (stenograme-n.red.) nicio altă probă nu denotă indicii din care să rezulte că învinuitul Sorin Alexandrescu ar fi constrâns partea vătămată, prin violență sau amenințare cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromițătoare pentru unul sau pentru altul, în vederea obținerii unui folos material injust”.

În aceste condiți, perchezițiile nu s-ar justifica, a stabilit instanța. Mai mult, perchezițiile nu sunt necesare, întrucât nu rezultă că învinuitul i-ar fi prezentat un contract, în original sau copie, lui Bendei (contract pe care,  din câte înțelegem, urmau să-l caute procurorii-n. Red.).

Cerere de recuzare a procurorilor care s-au antepronunțat

Avocatul lui Sorin Alexandrescu, Gheorghe Mateuț, a depus  la Procurorul șef al DNA o cerere de recuzare a procurorilor Iuliana Bendeac și Gheorghe Popovici, după ce instanța a decis conexarea a două dosare penale legate de presupusul șantaj. Astfel, în data de 8 august, s-a decis conexarea dosarului penal în care este cercetat Sorin Alexandrescu, pentru șantajarea lui Ioan Bendei, cu dosarul în care Bendei este acuzat de denunț calomnios de către CEO-ul Antena Group. Cele două infracțiuni nu pot fi cercetate de același procurori, consideră avocații, întrucât magistrații se antepronunțaseră, în primul dosar.

În dosarul în care Alexandrescu e acuzat de șantaj, procurorii spun că există probe și indicii ale săvârșirii faptei, prin rezoluția de începere a urmăririi penale. Astfel, procurorul are un interes în soluționarea cauzei, iar Alexandrescu, care susține că Bendei a ticluit probe mincinoase, nu poate beneficia de un tratament corect. Alexandrescu suspicionează că procurorii au colaborat cu Bendei în scopul obținerii  de probe împotriva sa, cu orice preț, ceea ce îi aduce pe aceștia în situația de incompatibilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel