Dănileț, acuzat că amenință cu dizolvarea ong-ul TATA

danileț dc
danileț dc

Lumea Justiției scrie despre problemele de imagine pe care le are președintele CSM, Alina Ghica, dar și Vasilică Danileț, membru CSM, acuzat de liderul organizației TATA, Bogdan Drăghici, că acționează în spijinul șefei. Concret, liderul TATA îl acuză pe Danileț că acesta  l-a somat să  renunțe la organizarea protestului programat pentru miercuri, în fața sediului CSM, împotriva modului cum președintele CSM, recent divorțată, încearcă să despartă copilul  de tatăl biologic, altfel membrii CSM vor dizolva organizația civilă.

Într-un comunicat al organizației civile scrie că la protestul de miercuri, Alianța T.A.T.A va cere demisia președintelui CSM, Alina Ghica, pentru încălcarea legislației privind drepturile copilului. Președintele TATA, Bogdan Drăghici, a dat in vileag, printr-un comunicat că președinta CSM vrea să influențeze o soluție judecătorească în procesul pe care l-a intentat soțului ei, avocatul Cătalin Ghica, pentru a-i lua copilul si a-l împiedica să-l mai vadă. Bogdan Drăghici declară că sâmbătă a fost contactat direct de către judecătorul Cristi Dănileț, care l-a somat să renunțe la protestul programat miercuri, 28 noiembrie, în caz contrar, Alianța pe care o conduce va fi dizolvată, "drept represalii la adresa organizaţiei care are curajul să critice dur şi fondat gravele abuzuri ale unor magistraţi şi să ceară demisia Preşedintelui CSM," după cum scrie în comunicat. Totodată, organizația civilă precizează că "magistratul Dănileţ a fost în trecut membru al T.A.T.A., fiind afectat direct de fenomenul discriminării tatălui în justiţie şi separat abuziv de copilul său."

"Scopul pichetului îl constituie manifestarea protestului cu privire la ignorarea interesului superior al copilului de către majoritatea magistraților în cauzele cu minori aflate pe rolul instanțelor de judecată (ex. Judecătoria Rm. Sarat, Judecătoria Sectorului 3, Judecătoria Sectorului 1, Tribunalul București), Alianța T.A.T.A. dorind astfel să determine Consiliul Superior al Magistraturii să reacționeze la semnalele de alarmă lansate de părinții nemultumiți de prestația majoriății judecătorilor și a procurorilor," se arată în comunicat.

“Alianța Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor – T.A.T.A. a anunțat vineri, 23 noiembrie, că intenționează să organizeze miercuri, 28 noiembrie 2012, MITINGUL PARINTILOR, între orele 11 și 14, in fața sediului Consiliului Superior al Magistraturii, situat în Bucureşti, Calea Plevnei nr. 141B, sector 6.

Potrivit ONG-ului, deși i s-au prezentat argumentele organizației, "judecătorul-tătic (Vasilică Dănileț - n.r) a continuat să ceară vehement anularea mitingului de protest al părinților, propunând o întâlnire intre liderul T.A.T.A. și președintele CSM în cursul zilei de luni, 26 noiembrie." "Oferta demnitarului CSM a fost respinsă, acesta fiind anunțat că motivele cererii de demisie vor fi facute publice in ciuda amenintarilor grave," scrie Alianța T.A.T.A în comunicat.

Luni, 26 noiembrie 2012, președintele CSM, judecatoarea Alina Nicoleta Ghica va veni în fața subalternilor domniei sale de la Tribunalul București (Sectia a IV-a Civila, Dosar nr. 38018/299/2011), pentru a le solicita să îl decadă practic din drepturile parentale pe tatăl propriului copil.

 În replică, avocatul președintelui CSM, maestrul Alexandru Morărescu  a precizat pentru lu.ju.ro că :   “Nici obiectul cererii introduse de avocatul Cătălin Ghica și nici obiectul cererii reconventionale depuse de clienta mea Alina Ghica nu îl reprezintă exercitarea exclusivă a autorității părintești cu privire la minora. În aceste condiții, nu putem întelege demersul asociației TATA, care în circumstanțele date, este neproductiv. Instanța de fond, pe baza unor probe științifice, a dispus asupra programului de legături personale a tatălui cu minora. Apelul nostru vizează aspecte ce țin de interesul superior al minorei, și nicidecum nu sunt în măsură să afecteze drepturile tatalui. Nu am cerut niciodată și nu vom cere decăderea din drepturile părintești a domnului Cătalin Ghica”.

Vezi aici comunicatul TATA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel