Daily Mail: Cazul Bârsan ridică noi semne de întrebare privind calitatea judecătorilor CEDO

barsan
barsan

Judecătorul român de la CEDO, Corneliu Bârsan, e acuzat că şi-a folosit poziţia pentru a încerca să blocheze o anchetă de corupţie vizând-o pe soţia sa, magistrat la Curtea Supremă de la Bucureşti,ceea ce alimentează temerile privind calitatea magistraţilor de la instanţa europeană, scrie Daily Mail.

Anchetatorii români spun că Gabriela Bârsan a luat mii de euro mită şi i-au percheziţionat locuinţa, confiscându-i calculatoare şi documente.

Corneliu Bârsan, care nu a fost judecător înainte de a ocupa poziţia de la CEDO, susţine că a fost încălcată Convenţia de la Viena, care le oferă diplomaţilor străini imunitate judiciară.

În calitate de judecător la CEDO, şi el este apărat, însă experţi atrag atenţia că această imunitate nu le este oferită judecătorilor pentru beneficiul lor sau pentru a obstrucţiona justiţia.

Cazul ridică noi semne de întrebare privind calitatea judecătorilor de la CEDO, comentează Daily Mail.

"Aceasta este o acuzaţie vizând standardele unor judecători ai instanţei care are dreptul de a supraveghea Marea Britanie", a explicat Stephen Booth, de la centrul de reflecţie Open Europe.

Cotidianul britanic precizează că lupta împotriva corupţiei reprezintă o problemă majoră, atât în România, cât şi în Bulgaria, cei mai noi membri UE. Daily Mail aminteşte că raportul Comisiei Europene de anul acesta arată că în cele două ţări acuzaţiile nu sunt urmărite corect şi acuză judecătorii că sunt uşor de corupt.

Citește și:

Gabriela Bîrsan către CSM: “Când v-ați dat votul pentru avizarea percheziției la domiciliul soților Bîrsan, ați spus cumva colegilor dumneavoastră de câte ori ați fost în domiciliul respectiv?”

Judecătorul Corneliu Bîrsan solicită CSM anularea avizului de percheziţie de la domiciliul acestuia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel