Iată la ce trebuie să fiţi atenţi
Miros
Nu cumpăra niciodată peştele care miroase prea puternic. Peştele proaspăt are un miros uşor al mării. Mirosul de amoniac este un alt semn că peştele nu este proaspăt.
Piele și solzi
Dacă un peşte este proaspăt, pielea lui străluceşte, nu este uscată şi nici crăpată. Solzii trebuie să fie bine atașați. Dacă vedeți că aceştia încep să cadă în timp ce vânzătorul ţine în mână peştele, nu-l mai cumpăraţi. Acest lucru înseamnă că peştele este vechi.
VEZI ŞI Cele mai bune trucuri pentru a găti peşte la cuptor. Marii bucătari le folosesc
Ochi
Ochii peştelui nu trebuie să fie niciodată blocați în interior: asta ar indica faptul că nu este proaspăt.
Cap
Nu cumpăraţi niciodată peştele care nu are cap.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News